2024.06.24, Hétfő

Ötödével nőtt a Budapest Airport áruforgalma

MTI

2017.09.28. 19:25

600 munkahelyet teremtettek az új árukezelő központok, s a fejlesztések hamarosan folytatódnak, még tovább növelve a kapacitást.

Rekord mértékben nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a légiáru forgalma - közölte csütörtökön a Budapest Airport. René Droese, a Budapest Airport cargo- és ingatlangazdálkodási igazgatója a közleményben kifejtette, csak az első hét hónapban 72 ezer tonna áru fordult meg a repülőtéren, 20 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A közleményében kitértek arra is, hogy a közelmúltban vehette birtokba új árukezelő központját a TNT és a DHL, mindkét integrátor naponta közlekedik a cégek központjai, illetve Budapest között teherszállító repülőgépekkel. A DHL Express 6 ezer négyzetméteres raktárat és szortírozót, valamint egy 2400 négyzetméteres irodaházat épített fel a repülőtéren, a TNT pedig 5 ezer négyzetméteres raktárat és 3 ezer négyzetméteres irodaépületet vehetett birtokba. Csak ez a két beruházás 600 új munkahelyet jelentett a repülőtéren, amely a mintegy 12 ezer dolgozójával a legnagyobb munkáltató a dél-pesti régióban.

A repülőtéren folytatódnak a BUD 2020 terv összesen 50 milliárd forintos beruházásai, köztük a Cargo City logisztikai központ építése, amely jövőre indul. Ennek köszönhetően több mint duplájára, akár évi 250 ezer tonnára emelkedhet a repülőtér áruforgalmat bonyolító kapacitása.

munkahelyekLiszt Ferenc repülőtérPest megyekereskedelemVecsés