2024.04.19, Péntek

Átfogó fejlesztésen megy keresztül a Jahn Ferenc Kórház

mti

2017.10.20. 10:00

Összesen 30 milliárd forintot költenek az Egészséges Budapest Programban a dél-pesti intézményre: többek között új szakrendelőt, mozgásszervi-rehabilitációs részleget és hospice osztályt is kialakítanak.

Hirdetés

A Jahn Ferenc Kórház is megújul a mintegy 700 milliárd forintos Egészséges Budapest Program keretében. A főváros déli részét ellátó egészségügyi intézményben hosszú távon 30 milliárd forintból végeznek el több jelentős beruházást – derült ki Kucsák László országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Idén 1,6 milliárd forintból alakítanak ki egy sürgősségi ellátásra is alkalmas új szakrendelőt, illetve 1,3 milliárd forintból a diagnosztikai és terápiás eszközparkot és az informatikai hátteret fejlesztik.

 

Folyamatosan fejlesztik a kórházat

Az új épület elkészülte után a régi tömbök elektromos hálózatának és gépészetének felújítása kezdődhet el, valamint felújítják a konyhát és egy új mosodát alakítanak ki. Emellett bölcsődét és óvodát is létrehoznak a kórházhoz kapcsolva.

Az intézmény csepeli telephelyén is jelentős fejlesztések várhatóak: mozgásszervi-rehabilitációs részleget hoznak létre, valamint kialakítanak egy húszágyas hospice osztályt.

 

Évente egymillió járóbeteget lát el az intézmény

A sajtótájékoztatón Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója kifejtette: a Jahn Ferenc 1778 ággyal az egyik legnagyobb ellátási területű intézmény, és több szakmában a legmagasabb szintű ellátást nyújtja. A kórház a négy telephelyén 45 ezer fekvőbeteget és egymillió járóbeteget lát el évente.

Az Egészséges Budapest Program keretében keretében összesen 3 centrum- vagy szuperkórház, 25 társkórház és 7 szakrendelő újul meg és alakul át a következő években, az elmúlt hetekben számos beruházást jelentettek be. Többek között:

Pest megyekórházegészségügyCsepelóvodafejlesztésbölcsődekórházfejlesztés