2024.06.17, Hétfő

Szombaton módosítva járnak a Nyugati pályaudvart érintő vonatok

mavcsoport.hu

2018.03.23. 15:00

Karbantartás miatt egy napra lezárják a pályaudvart, ezért a járatok aznap máshonnan illetve máshová indulnak és érkeznek.

Szombaton teljesen lezárják a Nyugati pályaudvart az ide vezető vágányok feletti felsővezetékek karbantartása miatt. Ezért minden olyan váci, veresegyházi, esztergomi, debreceni, szegedi és lajosmizsei vonalon közlekedő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul, ami érintené a pályaudvart is - tájékoztatott a MÁV.

A legfontosabb menetrendi változások a következők:

A Budapest-Esztergom vonalon a vonatok Rákosrendezőről indulnak és oda is érkeznek.

A Budapest-Vác-Szob vonalon a zónázó vonatok megállnak Felsőgöd, Dunakeszi-Gyártelep, Rákospalota-Újpest, Istvántelek megállóhelyeken, majd Rákosrendezőtől folytatják útjukat Zuglón át a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a ceglédi állomásig. A személyvonatok Rákosrendezőről indulnak és oda is érkeznek, a reggeli gyorsított vonatok Vác felől Rákospalota-Újpestig közlekednek. A nemzetközi vonatok a Keleti pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. Néhány vonat március 23-án este 18.30-tól a Keletibe érkezik és 25-én 9.25-ig onnan indul.

A Budapest-Veresegyház-Vác vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról indulnak és addig közlekednek.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza, illetve a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon közlekedő valamennyi InterCity vonat, illetve a lajosmizsei személyvonatok Zuglóból indulnak és oda érkeznek. A sebesvonatok Kőbánya-Kispestről indulnak és oda is futnak be. A zónázó vonatok összevonva közlekednek Rákosrendező érintésével, majd folytatják útjukat Szobig. A monori személyvonatok Kőbánya-Kispestig járnak és onnan indulnak. Néhány vonat már március 23-án este csak Zuglóig, illetve 25-én hajnalban csak Zuglótól közlekedik.

Pest megyeMÁVvonatmenetrendNyugati pályaudvar