2024.04.20, Szombat

Vizes élményelemekkel nyílt meg Kispest legújabb játszótere

uj.kispest.hu

2018.06.21. 17:18

A 2-14 éveseknek patakmedret, világítótornyot, hajót és tengeri csillagot is építettek többek között.

Hirdetés

Négyezer négyzetméteren, kilenc látványos vizes játékkal átadták Budapest egyik legnagyobb ingyenes játszóterét Kispesten. A XIX. kerületi létesítményt az önkormányzat önerőből, mintegy 200 millió forintból építtette a 2006 óta meghirdetett kispesti Zöldprogram keretében.

A kilenc vizes installáció között van világítótorony, csúszda, játszóhajó, tengeri csillag, zsilipes patakmeder és párásító delfinek, valamint homokozó, ivókút, kerékpártároló és padok is kerültek a parkba. A játszóteret 2-14 éveseknek tervezték, a balesetek megelőzése érdekében csak szülői felügyelettel használhatják majd a gyerekek. A játszótérhez kapcsolódó részeken a zöldterületek felújítása is megtörtént, így mintegy 800 cserje, 100 évelő növény és 10 fa telepítésére és füvesítésre került sor.

fotó: kispest.hu

A tervezést és az építtetést koordináló Zöldprogram Iroda tájékoztatása szerint a Garten Studio Kft. táj- és kertépítész iroda által megálmodott és a Deer Garden Kertészeti és Szolgáltató Kft. által a Berzsenyi utcában kivitelezett parkot:

  • május 1-től szeptember 30-ig 8.00 és 21.00 óra között,
  • október 1-től április 30-ig pedig 8.00 órától 18.00 óráig látogathatják.

A téli időszakban, szeles, zivataros időben, illetve 20 fokos hőmérséklet alatt a vizes látványelemek nem működnek. Az iroda szakemberei arra is felhívják a játszótérre érkezők figyelmét, hogy bár az eszközöket az ivóvízhálózatról működtetik, az ott folyó víz nem alkalmas az ivásra.

Galéria

Pest megyejátszótérKispest