2024.02.25, Vasárnap

Tanintézményeknek és gyerekotthonoknak gyűjtenek az idei Diplomata Vásáron

2015.11.27. 11:33

Hirdetés

Gyerekotthonoknak, óvodáknak és iskoláknak is gyűjtenek az idei Diplomata Vásáron, amelyre november 29-én kerül sor az InterContinental Budapest Szállóban.

    A Diplomata Házastársak Budapest (DSB) szervezésében megvalósuló 5. Diplomata Vásár célja, hogy miközben a résztvevő országok bemutatják kultúrájukat a látogatóknak, pénzalapot gyűjtenek magyarországi rászoruló intézmények támogatására - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Ebben az évben az összegyűlt adományokból az esztergomi A Mi Házunk - Gyermekotthont, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthont, a fővárosi SOFI - Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, a váci Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthont, valamint a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya-kiképző Iskoláját támogatják.
    A tavalyi vásárhoz hasonlóan idén is nemzeti asztalok, 29 ország gasztronómiai ínyencségei, gyereksarok, használt áruk részlege, színpadi program és egész napos tombola várja a látogatókat. 
    A rendezvény a Magyarországra akkreditált nagykövetségek közreműködésével valósul meg, az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a magyar köztársasági elnök felesége.

mti

fotó: www.24.hu

Galéria