2024.07.22, Hétfő

Új épületbe költöztek a kistarcsai rendőrök

2015.12.04. 11:39

Elkészült az új rendőrőrs épülete Kistarcsán. A projekt a Belügyminisztérium finanszírozásából a Pest Megyei Rendfőkapitányság beruházásában valósult meg. 
A december 1-jei átadóünnepségen részt vett Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja is.

Az új létesítmény lehetőséget ad arra, hogy a Kistarcsai Rendőrőrs egy korszerű, modern és nagyobb állományt befogadni képes új épületbe helyezze át székhelyét. Az átadással a közbiztonság növelése mellett egy könnyen elérhető, gyors és kényelmes ügyintézési lehetőség valósult meg.

A Belügyminisztérium és Kistarcsa önkormányzatának hathatós segítségével épült fel az a 313 négyzetméteres épület, amelyben 2015. december 1-jétől 27 rendőr teljesít szolgálatot.

Az építéshez a Belügyminisztérium 150 millió forintos támogatást nyújtott. A pénzügyi keretet támogatásával tovább bővítette az Országos Rendőr-főkapitányság, Kistarcsa, Kerepes, Mogyoród és Csömör önkormányzata is, így a beruházás 170,5 millió forintból valósulhatott meg.

Az építkezésnél fontos szempont volt, hogy a rendőrőrs fenntartása hosszú távon is gazdaságos legyen. Ezért megújuló energiaforrásokat használtak. Több napelem és hőszivattyús fűtési rendszer került kiépítésre.

A Kistarcsai Rendőrőrs épületének átadásán beszédet mondott Dr. Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja, Solymosi Sándor, Kistarcsa polgármestere, valamint Kovács István r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes.

(police.hu/PMKH)

Galéria