2024.05.21, Kedd

Új kormányablak nyílt meg Budakeszin is

2016.05.24. 14:45

Egy nappal az aszódi megnyitása után Pest megye másik járási központjában, Budakeszin is új kormányablak nyílt.

Egy nappal az aszódi megnyitása után Pest megye másik járási központjában, Budakeszin is új kormányablak nyílt, melyet Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Nagy Lajos, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökhelyettese, valamint dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere adtak át.

„Hatékony, integrált intézményt, gyors és egyszerű ügyintézést szeretne megvalósítani a kormány a kormányablakokkal” - mondta a megnyitó beszédében Baltay Tímea helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy a közigazgatás fejlesztésének legfontosabb célja az állampolgárok elégedettsége. „Pest megyére egyébként is kiemelt figyelem irányul, hiszen itt különösen magas az ügyiratforgalom. A kormányablakoknál intézhető közel másfélezer ügytípus hatalmas teher az alkalmazottak számára is, akiket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzésein igyekeznek felkészíteni a szakszerű és gyors ügyintézésre, de a munkájukat segítő elektronikus közigazgatás fejlesztései a közeljövőben is dinamikusan folytatódnak”- mondta a helyettes államtitkár.

Ezt követően Tarnai Richárd szólt arról, hogy korábban az állami szerveknél legalább akkora ügyesség kellett egy ügy elintézéséhez, mint egy szülőnek a gyermeke egy dobozba szórt különböző fajtájú építőkockáiból kiválogatni a hasonlókat. Ezzel szemben már a kormányhivatalokban egyértelmű és átlátható „rekeszekből álló” rendszer segíti az ügyintézést, a kormányablakban pedig minden úgy van kialakítva, hogy méltó legyen az emberekhez és az ügyeikhez” – emelte ki a kormánymegbízott, majd megköszönte a kivitelezők gondosságát, a helyi lakosok türelmét és az önkormányzat támogató segítségét.

A korábbi okmányirodát rút kiskacsához, az elkészült kormányablakot pedig szépséges hattyúhoz hasonlította Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, és arról beszélt, hogy „a már működő budaörsi kormányablak elhallgattatta a korábbi szkeptikus hangokat, hiszen mindenkinek érdeke az egyszerű és gyors ügyintézés. A Zsámbéki-medence térségére pedig különösen jó hatással lesz a Budakeszi Kormányablak, hiszen közlekedési csomópontról van szó, amely a környék összes településéről busszal is könnyen elérhető”- mondta Csenger-Zalán Zsolt.

Nagy Lajos, a KEK KH elnökhelyettese beszédében kiemelte, hogy 45.000 ügyet intéznek évente Budakeszin, ez közel háromszorosa az itt lakók számának, ezért is az a legfontosabb, hogy a profi kollégák közreműködése által az ügyfél szinte észre se vegye, hogy ügyet kell intézni. Ezen kívül fontos, hogy ne az ügyfél, hanem az ügyirat utazzon, és a közeljövőben az elektronikus közigazgatás fejlesztésének eredményeképpen lehetőleg még az ügyirat se, hanem távolról mindent el lehessen intézni.

Csutoráné Győri Ottilia polgármester előbb Márai Sándor szavaival köszöntötte a kormányablak megnyitójára érkezetteket: „Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk”, majd  kifejezte örömét, hogy Budakeszi járási központként működik, és megköszönte a Miniszterelnökségnek valamint a Pest Megyei Kormányhivatalnak, hogy a budakeszi és környéki lakosok ilyen sok ügyüket tudják ezentúl helyben elvégezni.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

BudakesziFókuszbanKormányablakügyintézésügyintézés