2024.02.25, Vasárnap

Új sportkomplexum épül nyártól Cegléden

2016.02.19. 09:48

Sportszállót, konditermet, szaunát, klubszobát, büfét és kerékpártárolókat is kialakítanak a sportuszoda mellett. Legkésőbb nyáron megkezdik az építkezést. Ez lesz az uszoda fejlesztésének második üteme, amelyet nagyrészt TAO-s pénzből, azaz vállalkozók által felajánlott adóforintokból valósítanak meg.

Hirdetés

Sportszállót, konditermet, szaunát, klubszobát, büfét és kerékpártárolókat is kialakítanak a sportuszoda mellett. Legkésőbb nyáron megkezdik az építkezést. Ez lesz az uszoda fejlesztésének második üteme, amelyet nagyrészt TAO-s pénzből, azaz vállalkozók által felajánlott adóforintokból valósítanak meg.

Történelmi pillanatnak nevezte a CVSE elnöke, hogy elkezdődhet a városi sportuszoda fejlesztésének második üteme. A tervek szerint egy éven belül kulturált sportkomplexum alakulhat ki a belvárosi részen. "Ez a beruházás amellett, hogy Ceglédet népszerűsíti és egy kulturált környezetet teljes egészében most már végre tud biztosítani az itt fürdőzőknek illetve ide látogató sportolóknak és emellett azokat a költségeket is hivatott csökkenteni, amelyek most a jelenlegi állapot fenntartásához önkormányzati bepótlás formájában szükségesek." - fogalmazott Horváth József CVSE elnök.

A CVSE sikeresen összegyűjtötte a TAO felajánlásokat, amelyet a sajtótájékoztatón is megköszönt az egyesület elnöke. Az uszoda fejlesztés mintegy 400 milliós költségének nagy hányadát a vállalkozói adóforintok teszik ki, de a tervek szerint az önkormányzat is részt vállal a beruházásból - tette hozzá Horváth József. Az új épület látványterveit a tervező mutatta be. Újjá épül a Köztársaság utca felöli régi klubépület. A földszinten egyebek között szaunák és büfé kap helyet.

"A földszinten még egy konditerem helyezkedik el, és amit én nagyon fontosnak tartok, hogy így oldódik majd meg a mozgáskorlátozottak bejárási lehetősége a strandra. Jelen pillanatban ez egy kicsit problémás, mert csak a lépcsőn keresztül lehet megközelíteni az öltözőt. Az új épület földszintjén kialakítunk egy kimondottan mozgáskorlátozottak számára alkalmas öltözőt." - mondta el a tervező, Tőrös Csaba.

Az emeleten kilenc szoba, a tetőtérben egy szoba és egy klubhelyiség lesz. A tervező elmondta továbbá: nagy hangsúlyt fektetnek az energiahatékonyságra. "A melegvizes medencéből elfolyó melegvíz fűti tulajdonképpen padlófűtés közbeiktatásával az épületet. Lehőszigetelt épület lesz, tehát a fűtés számításaink szerint 0 költségből megoldható." - tette hozzá a tervező.  

A későbbiekben napelem parkot is építenének - tette hozzá Tőrös Csaba. A fejlesztési pályázat része volt a vízilabda szakosztály működési költségeinek meghatározása. Erre idénre 40 millió forintot hagyott jóvá a szövetség. Így biztosítva van a 11 edző bérezése és 240 gyerek edzési lehetőségei, felszerelése és versenyeztetése is-erről már a vízilabda szakosztály vezetője beszélt. Veres Rudolf egyúttal üdvözölte a fejlesztést.

"Nekünk a legnagyobb érdekünk az, hogy jól működjön a strand és azt gondolom, hogy ezzel a sportszállóval jelentősen csökkenteni tudjuk a hiányzó összegeket, gondolok itt arra, hogy edzőtáborokat tudunk szervezni, nem csak vízilabdát, akár kézilabdát, dzsúdót, bármit hiszen ott a sportcsarnok, amit ki lehet használni." - fogalmazott Veres Rudolf, a Vízilabda Szakosztály elnöke.

Az építkezés legkésőbb nyáron elkezdődik és a tervek szerint egy év múlva át is adják a komplexé váló sportlétesítményt.

forrás: cegled.hu

fotó: horizont4.hu

Galéria

CeglédHelyisportfürdőuszodasportpálya