2024.04.19, Péntek

Saját mentőállomást kap a főváros VIII. kerülete

mti, jozsfevaros.hu

2017.07.24. 17:20

Józsefvárosnak több egészségügyi intézménye is van, ám mentőállomása egyiknek sincs – ez a probléma szűnik meg a beruházással.

Hirdetés

Józsefvárosi mentőállomás létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány.

A beruházást az indokolja, hogy Józsefvárosnak több egészségügyi intézménye is van, ám mentőállomása egyiknek sincs – derül ki a jozsefvaros.hu-n korábban közzétett képviselő-testületi előterjesztésből.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs és pr-igazgatója arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy az alapítvány adományokból vásárolta meg, újítja fel és rendezi be az Orczy úti épületet, amelyben az OMSZ előreláthatólag szeptemberben megnyithatja Budapest tizenötödik állomását.

Tájékoztatása szerint ide költözik a gyermek-rohamkocsi és egy mentőmotor a Központi Mentőállomásról, valamint egy-egy eset- és mentőautó is megkezdi szolgálatát.

Jelezte: az új mentőállomás kialakítása alkalmas női mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők foglalkoztatására is, így az új mentőegységek személyzetének toborzása során az OMSZ már női dolgozók jelentkezését is várja.

HelyiegészségügyJózsefváros