2024.04.16, Kedd

Ötszintes református óvoda újul meg a Városligetnél

kozbeszerzes.hu

2018.02.06. 17:34

Csaknem félmilliárd forintból szépül meg és bővül ki a VII. kerületi intézmény.

Hirdetés

Megújul a Budapest-Fasori Református Kollégium Csipkebokor Óvodája, mellyel a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Református Egyházkerülete a Jánosik és Társai Kft-t bízta meg. Az alagsor, földszint + 3 emelet felépítésű óvodát nettó 489,1 millió forintból varázsolják újjá.

Az épület egy 1432 négyzetméteres műemléki ingatlanon áll a VII. kerületben, a Városligeti fasor 7. szám alatt. Az óvoda jelenlegi 1915 négyzetméteres területe a projekt során 2044 négyzetméterre bővül, új lépcsőházat, új, előtetővel fedett bejárati teraszt és egy új liftet is kap. A teljes épület energetikai felújításon esik át, és megszépül az óvodakert is, benne új kerti játszóeszközökkel.

Az alagsorban átalakítják a helyiségcsoportokat, a magasföldszinten megújul a tornaterem és a gyülekezeti helyiségek, valamint minden emleten új öltözők és vizesblokkok kerülnek kialakításra. Az első és a második emeleten a meglévő tantermek helyén óvodai csoportszobák lesznek, és megújul az aula. A 3. emeleten nevelőtestületi szoba, fejlesztő szobák, mosó-, valamint gépészeti helyiség jön létre.

Helyióvodaóvodafejlesztés