2024.04.20, Szombat

Látványos színpadi világban lép színre a Diótörő

MTI

2018.12.04. 15:47

Újszerű feldolgozásban, LED-falakkal és elképesztő látványvilággal elevenedik meg a népszerű karácsonyi történet.

Hirdetés

Diótörő és egérkirály címmel családi musical formájában láthatja a közönség a jól ismert történetet december 28-án két alkalommal a Syma Csarnokban.

Ebben a feldolgozásban a történet kicsit más koncepció alapján épül fel, a karakterek nem kimondottan jók vagy rosszak, inkább kevésbé vagy jobban szerethetők - mondta el a Diótörőt megformáló Vastag Tamás énekes az M1 műsorában. A főszerepet játszó színész azt is hozzátette, hogy a szerepre való felkészülés fontos része volt, hogy azt az átváltozási folyamatot hitelesen tudja bemutatni, amely során a főhős bábuvá változik.

Az előadásban nagy szerepet kap a látvány, amelyet LED-falakkal tesznek még különlegesebbé. Az ezeken megjelenő képek szerves részét alkotják a színpadi produkciónak.

A musical Szomor György rendezésében látható, a főbb szerepekben a rendező és Vastag Tamás mellett Gubik Petra, Békefi Viktória, Gerner Csaba, Fehér Tímea és Tatár Bianka lép a közönség elé. A mű szövegkönyvét Szurdi Miklós, a dalszövegeket Valla Attila írta, a zenét Szomor György szerezte. z előadás koreográfusa Hajdu Anita, a díszletet Egyed Zoltán, a jelmezt Papp Jankó tervezte.

színházAjánlóBudapestdiótörőmusicalSyma Csarnok