2024.07.23, Kedd
Swingkoncertekkel készül a Müpa a nyár végén
guitarnose.com

Swingkoncertekkel készül a Müpa a nyár végén

MTI

2019.08.21. 13:45

A grazi jazzfőiskola növendékeiből összeállt Coquette Jazz Band estjén a Magyarországon kevésbé ismert stílus, a jive adja majd a tematikát.

A swingkorszakot idézi meg az augusztus 30-án és szeptember 1-jén megrendezendő New Orleans Swingfesztivál a Művészetek Palotájában (Müpa) Budapesten.

A New Orleans Swingfesztivál augusztus 30-ai nyitókoncertjén a Korb Attila vezette The Rollini Project elnevezésű nemzetközi együttes a dzsessz kezdeti történetének egy méltatlanul elfeledett, ám rendkívül fontos alakját idézi fel: Adrian Rollini basszusszaxofonost. A grazi jazzfőiskola növendékeiből összeállt Coquette Jazz Band estjén a Magyarországon kevésbé ismert stílus, a jive adja majd a tematikát, a zenekarhoz vendégszólistaként csatlakozik Frank Roberscheuten holland szaxofonos.

A fesztivál záróestjén, szeptember 1-jén a svéd Gunhild Carling lép színpadra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A svéd zenész három trombitán játszik egyszerre, hol harsonán és dudán, miközben énekel és szteppel is.

Saját big bandjével többször szerepelt a svéd királyi udvar ünnepségein, többek között XVI. Károly Gusztáv svéd király hetvenedik születésnapján is. Legtöbben azonban Scott Bradlee popslágereket swing stílusban feldolgozó Postmodern Jukebox projektjéből ismerték meg. Magyarországi bemutatkozásán a Budapest Jazz Club házi nagyzenekara kíséri majd Csizmadia Dávid vezetésével.

AjánlóBudapestMÜPAajánlókoncertprogramokjazz