2024.04.19, Péntek
Lengyel kertkomplexum - Adja át magát a természet varázsának
Fotó: Mido Sp.z o.o

Lengyel kertkomplexum - Adja át magát a természet varázsának

Mido Sp.z o.o

2020.04.17. 10:50

A gyönyörű Lengyelország határain túl is ismert kertkomplexum kitűnő ötlet egy kirándulásra a Zachodniopomorskie vajdaságban. Alig 25 kilométerre a Kołobrzeg gyógyüdülőtől és 15 kilométerre Ustronie Morskie tengerparti üdülővároskától található a Hortulus Témakertek (Ogrody Tematyczne Hortulus) és a Hortulus Spectabilis Kertek (Ogrody Hortulus Spectabilis).

Hirdetés

Ha valakinek kedve támadna egy kis relaxáló pihenésre a precízen gondozott virágágyások és a kerti építészet eredeti kivitelű remekei között, akkor a dobrzycai Hortulus Kertkomplexumban (Ogrodów Hortulus w Dobrzycy) biztosan nem fog csalódni. Nem kevesebb, mint 28 különféle stílusú kert van itt egy helyen: japánkert, barokk kert, mediterrán kert, kőkert, sziklakert és vízi kert. Haszonnövények: fűszerkert és zöldséges kert. Érzékek kertje: színek, fények, hangok.

A kertek területén található még a világ legnagyobb sövénylabirintusa egy 20 méteres, a DNS-spirál alakjára hajazó kilátótoronnyal. Mágikakert (Ogród Magii), Energiakert (Ogród Energii), a Tér és Idő Kertje (Ogród Czasu i Przestrzeni), Kőkör (Kamienny Krąg), Kelta Naptár (Kalendarz Celtycki), Rosarium, fűkert, 4 Évszak Kertje (Ogród 4 Pory Roku) vagy a hatalmas évelő virágágyások. Ezt a látnivalót kifejezetten tavaszra ajánljuk, amikor a Kertkomplexum nem csak szépségével lep meg minket, hanem a legkülönfélébb illatokkal is.

AjánlóLengyelországkikapcsolódástermészetcsalád