2024.06.15, Szombat

A Duna Aszfalt elkezdte az érdi zajárnyékolók kiépítését

2016.05.28. 07:32

Az akusztikai követelményekhez igazodva 3-5 méter magas új zajárnyékoló falak épülnek az M0-ás déli szakaszán Érd térségében.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő közleményében az áll, az M0-s zajvédő falai 8,5 kilométer hosszan újulnak meg az M7-es és az M6-as közötti szakaszon korszerű biztonsági elemekkel és a módosított környezetvédelmi előírásokkal összhangban.

A kivitelező Duna Aszfalt a különböző szakaszokon az adott akusztikai követelményeknek megfelelően méretezett, azaz 3-5 méter magas új zajárnyékoló falakat hoz létre. Emellett a meglévő falakat megmagasítják, illetve a kiemelten védendő területeken úgynevezett reduktorokkal látják el.

A munkaterületen lezajlott a cserje-, és bozótirtás. Zajlanak az alapozási munkálatok, az oszlopállítás, valamint a zajfal elemek behelyezése. A munkavégzés a leállósávon történik, azaz a forgalmat nem befolyásolja.

A NIF közleménye szerint a fejlesztéssel jelentősen javul a környéken lakók életminősége.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF beruházásában 85% uniós és 15 % hazai forrás bevonásával valósul meg nettó 1.759.564.330 forintból.

forrás és képek: NIF

Galéria

ÉrdFókuszbanDuna Aszfalt Kft.zajvédelemNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)