2024.04.20, Szombat

Egy óriási oroszlán próbálja felvidítani a dugó foglyait a Hungárián

pestpilis.hu

2018.06.12. 15:49

Színekkel harcol a depresszió ellen a Let's Colour: eddig több mint húszezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsoltak át.

Hirdetés

Közösségi összefogással, több mint száz önkéntes bevonásával festették ki a Hungária körúti felüljáró 140 méteres járdahatároló falát. A kezdeményező Let's Colour Településszépítő Egyesület közleményéből kiderül, a falszakasz a zaj- és porszennyezéssel szemben nyújt védelmet a gyalogosan közlekedőknek az Állatkerthez közeli híd térségében.

A közlemény hangsúlyozza,

a vidám színekkel újjávarázsolt közösségi falfelületeknek kiemelten pozitív hatása van az ott élők és áthaladók hangulatára.

A falfelület mostantól egy hatalmas oroszlánt és más állatokat, növényeket ábrázoló mintázatot visel.


Hasonló köntöst kapott a Kerepesi út betonszörnyetege

Az egyesület az esemény koordinálása mellett az eszközöket – védőruha, festék, ecset – is biztosította. Ezen a kiemelt útszakaszon naponta több ezer autós halad át. A dekorációval talán a csúcsforgalomban araszolók mindennapjait is színesebbé tudjuk tenni." – mondta Nagy Gergely, a Let's Colour Egyesület szóvivője.

Az esetleges rongálások és szennyeződések eltávolításának érdekében „antigraffiti" anyagot vittek fel a felületre.

A Let's Colour Településszépítő Egyesület az elmúlt 8 év során országosan eddig több mint húszezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsolt színessé, kétezernél is több önkéntes segítségével. A mostani projekthez hasonló volumenű munka volt a Kerepesi úti (a Keleti pályaudvart határoló) betonfal kifestése.

Galéria

Fókuszbancivilekközösségi térZuglóönkéntességLet's Colour