2024.04.25, Csütörtök

Megint történelmet írt egy magyar teniszező

mti

2018.09.07. 11:52

Soha nem volt még ilyen US Open-döntőnk, női párosban egy honfitársunkért szurkolhatunk!

Hirdetés

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyének fináléjába. Babos Tímea győzelmével történelmet írt, ugyanis ő az első magyar játékos, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság valamelyik felnőtt versenyében döntőzhet.    

A második kiemelt magyar, francia kettős a közép-európai idő szerint péntek hajnali elődöntőben a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai duót győzte le 6:4, 7:6 (7-4)-ra.


Ausztrál-amerikai kettős lesz az ellenfél

"Nehéz mérkőzés volt, szerintem most nem játszottuk a legjobb teniszünket. Kifejezetten rosszul szerváltunk, talán ezt valamilyen szinten befolyásolta, hogy fedett pályán volt az elődöntő" - mondta a találkozót követően honlapján a 25 éves Babos. 

"A lényeg, hogy az ilyen nehéz meccseken, amikor nem megy annyira, akkor is küzdünk, harcolunk, megpróbálunk megoldást találni. Ez most is sikerült"

- tette hozzá a párosban világelső magyar teniszező.    

A magyar, francia páros a 13. kiemelt Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettőssel vívja majd a finálét magyar idő szerint vasárnap este hétkor.


Szárnyal a magyar tenisz

Babos Tímeának ez lehet a második Grand Slam-győzelme párosban, idén januárban megnyerte az Australian Opent. További két ízben volt döntős a nagy tornákon, 2014-ben és 2016-ban is a fináléba jutott Wimbledonban.

Az idei év álomszerűen alakul a magyar tenisz szempontjából, Babos szintén történelmi januári GS-győzelme után ugyanis májusban Fucsovics Márton 36 év után nyert újra magyarként meg egy ATP-tornát.

FókuszbanteniszBabos Tímea

Ajánljuk még