2024.04.19, Péntek

Zöld Iroda nyílt a budai Hegyvidéken

hegyvidek.hu

2016.12.14. 09:34

A bútorai újrahasznosított papírból készültek, az ügyintézés és a tanácsadás mellett közösségi programokat is szervez, továbbá projekteket menedzsel.

Hirdetés

A MOM Park és az Alkotás út frekventált környékén, a Kiss János altábornagy utca 43–45. szám alatt megnyílt a Zöld Iroda – írja a hegyvidek.hu. Az irodát újrafelhasznált papírból készült bútordarabokkal rendezték be, környezetvédelmi ügyintézés és tanácsadás mellett közösségi programok szervezése céljából is fogadja a hegyvidéki lakosokat.

„Fő célkitűzésünk, hogy a Hegyvidéken élők minél szélesebb körét bevonjuk a környezetvédelmi programok megvalósításába” – mondta Rózsa Zoltán, a Zöld Iroda vezetője. Az új iroda jövőre egy fenntarthatósági nappal és rendezvénysorozattal is szeretne jelentkezni.


A felhasználói szokások megváltoztatása a cél

„A Hegyvidék a főváros legzöldebb része, egy főre 170 négyzetméter zöldterület jut. Ez egy kivételes adottság, aminek megőrzése és erősítése komoly felelősséget ró ránk” – mondta Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a Zöld Iroda átadása alkalmából.

Az új iroda máris részt vesz két nagyobb projekt menedzselésében. Az egyik célja, hogy kilenc önkormányzati épület energiafelhasználását 10%-kal csökkentsék, pusztán a felhasználói szokások megváltoztatásával. Ha beválik, akkor a módszereket a többi önkormányzat épületében is alkalmazni tudják majd.

A másik projekt az Urban Green Belts nevet viselni, ami a városi zöldövezetekkel kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozik. Lényege, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat irányításával hét európai ország tizenöt városa, valamint szakmai szervezete egy olyan innovatív módszert próbálnak három év alatt kidolgozni, melyek a meglévő zöldterületek fenntartható módon történő, a helyi közösségek aktív részvételével zajló kezelésére és fejlesztésére irányul.

HelyikörnyezetvédelemHegyvidék