2023.03.27, Hétfő
Csepel és a XVIII. kerület földútjain indul meg a sokezer fővárosi által várt program
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Csepel és a XVIII. kerület földútjain indul meg a sokezer fővárosi által várt program

mti

2019.02.25. 09:17

Négy év alatt 225 kilométernyi földutat aszfaltoznak le, az első ütemben 8,3 milliárdnyi fejlesztés történik.

Hirdetés

Szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében - jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A fejlesztés első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak a célra. Tarlós István kiemelte, hogy támogatásával, a fideszes polgármesterek kezdeményezésére kormányzati finanszírozással indult az útépítési program.   

Beszédéből kiderült, jelenleg Budapesten még mintegy 225 kilométer földút van, és a program első fázisában ennek húsz százalékát burkolják le. Tarlós István elmondta: első körben 181 földutat 41-42 kilométer hosszúságban látnak el szilárd burkolattal. "A fővárosi földutak jelenleg még a budapesti úthálózat több mint öt százalékát teszik ki" - mutatott rá. Elmondta, támogatást nyert 13 kerület közül négy ellenzéki. A két legnagyobb támogatást most a XVIII. (Pestszentlőrinc és Pestszentimre) és a XXI. kerület (Csepel) kapta.

Ughy Attila (Fidesz-KDNP) XVIII. kerületi polgármester elmondta, hogy a kerület mintegy 1,2 milliárd forint nyert az útfelújítási pályázat első körében, és ebből csaknem 6 kilométer földutat tudnak szilárd burkolattal ellátni. A munkák március második felében indulhatnak el és szeptemberben fejeződhetnek be. 

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester azt mondta: a XXI. kerületben szocialista elődeik több mint 50 kilométeres földúthálózatot hagytak rájuk. Hozzátette, 2010 óta 12,7 kilométer hosszan építettek utakat. Csepel most majdnem 1,5 milliárd forintot kap földutak leaszfaltozására. Ezzel idén kormányzati és önkormányzati forrásokkal együtt összesen 3,3 milliárd forintból látnak el földutakat szilárd burkolattal. Ez több mint 7,3 kilométernyi út teljes átalakítását jelenti.

HelyiCsepelPestszentimrePestszentlőrinc