2020.12.04, Péntek

Hirdetés

Sajnálkozás helyett munkát biztosítanak a megváltozott munkaképességű embereknek
mti.hu

Sajnálkozás helyett munkát biztosítanak a megváltozott munkaképességű embereknek

mti.hu

2019.06.13. 16:46

Az étteremben minden dolgozó olyan munkát végez, amiben a legjobbak a képességei.

Hirdetés

Megnyílt a Kék Madár Alapítvány megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató étterme Budapesten, a XII. kerületi polgármesteri hivatal épületében. A Hegyvidéki Ízlelő a fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató szekszárdi étterem, az Ízlelő csapatának budapesti vállalkozása.

 „Nagyon fontos, hogy minden fogyatékossággal élő a képessége szerinti legteljesebb életet tudja élni, az állam célja pedig az, hogy bővítsék a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását” – nyilatkozta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára. „Valós, hosszú távú, az életet könnyítő segítséget jelent az itt dolgozóknak az, hogy munkájukkal a társadalom értékes tagjának érezhetik magukat” - tette hozzá.    

Az Ízlelő a sajnálat helyett észszerű gazdasági döntésen alapuló foglalkoztatást nyújt a megváltozott munkaképességűeknek.

Mészáros Andrea, az éttermet működtető Kék Madár Alapítvány ügyvezetője elmondta, az Ízlelő 2007-ben alakult az akkor már éppen tíz éve működő Kék Madár Alapítvány első társadalmi vállalkozásaként. Az étteremben a vezetőket leszámítva minden munkatárs megváltozott munkaképességű, az ételeket pedig helyi alapanyagokból készítik. Hozzátette: az Ízlelő étteremben mindenki azt a munkarészt végezheti, amelyben a legjobb.

HelyiétteremBudapestmunkahelyek