2024.04.23, Kedd
Elrajtolt a Pasaréti útfelújítás második üteme Budapesten
Illusztráció / Dernovics Tamás - magyarepitok.hu

Elrajtolt a Pasaréti útfelújítás második üteme Budapesten

mti.hu, index.hu

2019.07.29. 11:53

A beruházás, amiben a zöld felületekre is nagy hangsúlyt fektetnek, a Strabag Kft. által jön létre.

Hirdetés

Megkezdték a Pasaréti út felújításának második ütemét Budapesten. A projekt ezen része a Gábor Áron út és Pasaréti tér közti szakasz, amely az 5-ös busz útvonalát, valamint a közúti forgalom rendjét is módosítja -derült ki a BKK közleményéből.

A társaság közleményében kifejtette, a munkálatok a Gábor Áron út és a Pasaréti tér közti szakasz páros oldali útpályájának lezárásával folytatódik. A beruházás a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében valósul meg nettó 985 millió forintból – írja az index.hu.

 

A projekt részeként:

  • felújítják a közutat és a járdákat,
  • új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Nagyajtai és a Hidász utcánál,
  • a lámpa nélküli zebráknál középszigeteket építenek,
  • rendezik a parkolási helyzetet és a közvilágítást,
  • valamint frissítik a zöldfelületeket is.

 

A beruházásnak hála bővül a zöldfelület is

A korszerűsítés egyik fő célja a parkolási helyzet megoldása, mivel sokan szabálytalanul várakoznak gépkocsijukkal a környéken. Ennek megoldására az egész felújított szakaszon megállási tilalom lép életbe, szabályos parkolásra viszont továbbra is lesz lehetőség a környéken.

Az Pasaréti út felújított szakasza mentén a már meglévő 260 fa mellé egy új fasort telepítenek. A rekonstrukció által érintett többi útvonalon pedig további 11 sorfát, közel 250 négyzetméternyi cserjét ültetnek, és 1700 négyzetméternyi területet füvesítenek a zöldfelület tartósságához szükséges talajcsere elvégzése után.

A BKK tervei alapján ez az állapot két hétig tart, majd augusztus 12-étől a Szilágyi Erzsébet fasor és a Gábor Áron út közötti szakaszon ismét megindulhat a kétirányú forgalom.

HelyiútépítésBudapestútfelújításStrabag