2024.04.25, Csütörtök
Új sportcentrum építése kezdődött meg Vácon
Illusztráció (a sárvári sportcentrum látványterve)

Új sportcentrum építése kezdődött meg Vácon

MTI

2019.07.08. 08:16

A beruházás keretében létrehoznak egy 1200 négyzetméteres, korszerű edzőközpontot, valamint egy hat sávos atlétikapályát is.

Hirdetés

Letették a Váci Reménység Egyesület sporttelepén a leendő Vanyek Béla Sportcentrum alapkövét, és ezzel a közel 100 éves egyesület eddigi legnagyobb beruházása kezdődött el.

Az alapkőletételen Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a kormány 774 millió forinttal támogatta, hogy a Vácon és környéken élők korszerű körülmények között sportolhassanak.

A Váci Reménység Egyesület által használt és fenntartott, de a Váci Egyházmegye tulajdonában álló atlétikai pálya fejlesztésének célja egy 1200 négyzetméteres, korszerű és minden igényt kielégítő edzőközpont, valamint egy hat sávos atlétikapálya kialakítása. A beruházás keretében a pályaszinten létrehoznak:

  • egy atlétikai edzőtermet,
  • egy futófolyosót,
  • egy bemelegítő termet,
  • mosdókat, zuhanyzókat és öltőzőket,
  • valamint előtereket és közlekedőket.

Az utcaszinten kialakítanak öt előteret, portát, előcsarnokot, továbbá egy vívótermet három öltözővel és két zuhanyzóval, akadálymentes mosdókkal, illetve szertárral és gépészeti helyiséggel.

 

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Az edzőközpont Vanyek Béla (1893-1966) kanonok nevét viseli majd.  Beer Miklós váci megyés püspök az ünnepségen elmondta, hogy amikor az egyesület a Reménység nevet választotta, arról a hitről tettek bizonyságot, hogy van jövője a városnak, az ifjúságának és sportolóinak. A püspök Vanyek Béla kanonok hitvallásával buzdított mindenkit arra, hogy sportoljon, éljen egészségesen.

A beruházás várhatóan 2020 májusában fejeződik be.

HelyiVácsportcsarnoksportberuházások