2024.04.19, Péntek

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép Társulás által kivitelezett fejlesztésnek köszönhetően mostantól gyorsabb lesz a lejutás a Balaton északi partjára.

Hirdetés

Egy új autópálya-csomópont első ütemét adták át az M7-es autópályán a meglévő 710. számú főút bekötésével. A fejlesztés részeként egy 2,4 kilométer hosszú, 2x1 sávos új út készült el, a csomópont új gyűjtő- és elosztósávokkal épült meg az M7-es autópálya jobb és bal oldalán. A projekt több mint 7,3 milliárd forintból valósult meg a Duna Aszfalt Kft. és a Hazai Építőgép Társulás Zrt. közös munkávájal.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában új körforgalmi csomópont is épült a 710. számú főút és a 7205. jelű utak találkozásánál.

A beruházást megelőzően a folyamatosan növekvő forgalom az M7-es autópálya Balatonaliga előtti szakaszán, a balatonvilágosi lehajtónál, valamint a balatonakarattyai körforgalomnál a nyári csúcsidőszakban jelentősen feltorlódott.

A fejlesztésnek köszönhetően az autósok mostantól az M7-es autópályáról közvetlenül tudnak a nagy kapacitású 710. számú főútra fel- és lehajtani.

A projekt keretében megépített ágak a Budapest-Balatonfűzfő útirányt biztosítják mindkét irányban. Mostantól a Balaton északi partjára indulók jóval kényelmesebben és gyorsabban érhetik el úticéljukat.

Ezzel enyhül a csúcsidőszakban eddig állandósult torlódás okozta probléma, valamint csökken a balesetveszélyes helyzetek kockázata.

Fotó: Nagy Zsuzsanna/magyarepitok.hu

---

Cikkünk hamarosan galériával frissül!

HelyiútépítésBudapestDuna Aszfalt Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)M7-es autópályaBalatonBalatonakarattyaHazai Építőgép Társulás Kft.710-es főútBalatonvilágosBalatonfűzfő