2024.04.19, Péntek
Folytatódik a főváros egyik forgalmas útjának felújítása
mti

Folytatódik a főváros egyik forgalmas útjának felújítása

magyarepitok.hu, napi.hu

2020.03.20. 07:03

Az érintett útszakaszt újraaszfaltozzák, ahol szükséges, ott pedig teljesen új pályaszerkezet készül.

Hirdetés

Folytatódik a Szentendrei út felújítása a III. kerületben a Szentendrei út csillaghegyi, Mátyás király út és Hollós Korvin Lajos utca közötti szakaszának városhatár felé tartó egyirányúsításával. Korábban már megírtuk, hogy az út burkolatát több mint 1,1 kilométer hosszon a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között a Colas Út Zrt. hozta helyre közel 650 millió forintból.

Most a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával a Pünkösdfürdő utca és a Mátyás király út között, több mint egy kilométer hosszon újítják fel a Szentendrei utat, továbbá az Ürömi út Szentendrei útba torkolló 50 méteres szakaszát és az itt elhelyezkedő orvosi rendelő előtti teret – írja a napi.hu.

A munkálatokra az útburkolat elhasználódása miatt van szükség, valamint a felújítás a környék biztonságos közlekedését és fejlesztését is szolgálja.

Az érintett útszakaszt újraaszfaltozzák, ahol szükséges, ott pedig teljesen új pályaszerkezet készül. Mindemellett rendezik a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket is. A felújításra kerülő útszakasz jobb oldalán parkolók is épülnek majd. A projekt várhatóan június elejére ér véget.

HelyiBudapestútfelújításColas