2024.03.29, Péntek
Labdarúgó NB I - Szlovák válogatott játékossal erősített az FTC
Illusztráció - Pixabay

Labdarúgó NB I - Szlovák válogatott játékossal erősített az FTC

mti.hu

2020.09.19. 08:00

A zöld-fehérek a BL-selejtező utolsó körében a norvég Moldéval találkoznak, ha megnyerik az oda-visszavágós párharcot, akkor a BL, ha alulmaradnak, akkor az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek.

Hirdetés

Róbert Mak személyében szlovák válogatott labdarúgót igazolt pénteken az OTP Bank Ligában címvédő Ferencváros.

"Mindenekelőtt szeretném visszanyerni a formámat, ám nagyon motivál, hogy egy olyan csapat szerződtetett, amely a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában szerepel. Remek volna az ősszel a BL-ben pályára lépni" - mondta a klub honlapjának a 29 éves szélső.

Mak a Nürnberg színeiben 2010 és 2014 között 80 mérkőzésen lépett pályára a német élvonalban, később a görög PAOK-ban és az orosz Zenitben folytatta pályafutását, legutóbb pedig a török Konyasporban futballozott. Karrierje során két orosz bajnoki cím, egy-egy Orosz Kupa- és Szuperkupa-győzelem részese volt, illetve egy ízben a Görög Kupát is elhódította.

A szlovák válogatottban 58-szor lépett pályára, 12-szer volt eredményes, utolsó gólját tavaly szeptemberben éppen a magyarok ellen 2-1-re megnyert Eb-selejtezőn szerezte a Groupama Arénában. A zöld-fehérek a BL-selejtező utolsó körében a norvég Moldéval találkoznak, ha megnyerik az oda-visszavágós párharcot, akkor a BL, ha alulmaradnak, akkor az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek.

HelyifutballsporthírekBudapest