2024.04.19, Péntek
Megváltoztatja a home office a lakásokkal kapcsolatos igényeket
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Megváltoztatja a home office a lakásokkal kapcsolatos igényeket

magyarepitok.hu/vg.hu

2020.11.23. 16:05

A közösségi nappali vagy a business corner egyre népszerűbbek a vásárlók körében. Több ilyen jellegű projektről előre haladásáról is részletesen írtunk az elmúlt időben.

Hirdetés

A Living, Magyarország vezető ingatlanfejlesztő vállalata, a Wing Zrt. lakóingatlanokra specializálódott márkája és az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközpont közös kutatást készítettek - olvasható a vg.hu-n. Ebben arra keresték a választ, miként változhatnak meg a lakásokkal kapcsolatban támasztott vevői igények.

Úgy tűnik, a legmarkánsabb és tartós változást a pandémia idézte elő, eszerint a lakásnak otthoni irodaként is szolgálnia kell lakóit.

Emellett a ma még újdonságnak számító szolgáltatások, mint a közösségi nappali vagy a business corner egyre népszerűbbek lehetnek a vásárlók körében.

 

Több lakópark készül közösségi szolgáltatásokkal

A Living több beruházást is folytat a XIII. kerületben, amelyekről folyamatosan beszámol lapunk. A Kassák Residence fejlesztéssel két éve lépett piacra a Living, amelynek első, egyedülálló közösségi szolgáltatásokkal gazdagított projektje mára elérte a 99 százalékos értékesítettségi rátát.

A Residence-t követte a Béke tér szomszédságában található Metropolitan Garden, majd a Westend közelében lévő Park West 1 és 2, melynek kivitelezésén a CLC-Construct Kft. dolgozik. Ide tartozik a Kassák Residence folytatásaként épülő Kassák Passage is az Épszerk-Pannónia Invest Kft. munkájával, melynek szerkezetépítési munkái várhatóan 2021. június végén fejeződnek be.

 

Az Épszerk-Pannónia Invest a Kassák Passage építkezésén dolgozik.

 

A home office megváltoztatja az igényeket

A konkrétumok tekintetében a felmérés szerint a lakóépületek kínálta szolgáltatások tekintetében is változásokra van szükség. Habár Magyarországon még kevés példa akad a közösségi funkciók beépítésére, a home office ez iránt is növelheti az igényt.

A Living-lakóparkokban már megjelentek ezek a megváltozott vevői igények.

A közösségi nappali, a business corner vagy a könyvtár egyaránt jó kiszolgálója ennek a megváltozott életstílusnak, és segíthet a munka és a magánélet egyensúlyának kialakításában.

HelyiBudapestlakóparkWing Zrt.Épszerk-Pannónia Invest Kft.CLC-Construct Kft.