2024.03.29, Péntek
Újabb agglomerációs város fejlődik: új piacot kap Üllő
A piac látványterve (ullo.hu)

Újabb agglomerációs város fejlődik: új piacot kap Üllő

MTI, ullo.hu, kozbeszerzes.hu

2020.11.10. 07:16

A piaccsarnok 40 elárusító helyet és 12 darab üzlethelyiséget foglal majd magába, a piac környékén pedig a parkosítást végeznek, és a parkolás feltételeit is fejlesztik.

Hirdetés

Új piac épül a főváros közeli Üllőn több mint 320 millió forintból. A projekt a Pénzügyminisztérium 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával valósul meg. Az üllői önkormányzat a pályázaton elnyert forráson túli összeget saját költségvetéséből egészíti ki. A piacot a Reogroup Kft. fogja kivitelezni.

Az új piacot a Városháza mögötti és melletti önkormányzati tulajdonú területen, L alakban építik fel. A korszerű és modern létesítmény 796 négyzetméter bérbeadható területtel fog rendelkezni, amely 40 elárusító helyet, 12 darab üzlethelyiséget, szabvány szerinti illemhelyeket, irodákat és ügyfélteret foglal majd magába.

Az új piaccsarnok nyitott terekkel és nagyobb részben fedett, fényáteresztő tetőszerkezettel készül el.

Az új piacnál – a meglévő parkolási lehetőségekkel együtt -, egyszerre 124 személygépjármű parkolására nyílik majd lehetőség, ebből a projekt keretében 13 darab új gépjármű-parkoló, továbbá 30 kerékpár befogadására alkalmas tároló lesz kialakítva.

 

A piac látványterve (ullo.hu)


Hiánypótló létesítményt jön létre

A beruházás részeként parkosításra, zöldfelület építésre is sor kerül: több mint 800 négyzetméteren gyepesítést végeznek, több mint 3500 új növényt ültetnek a területen, valamint egy öntözőrendszert is kiépítenek.

Üllő Város Önkormányzata az új piacon – melynek területén 12 darab zárható eladó helyiség meghatározott összegű havi díjas bérlésére is lehetőség nyílik –, nem tervezi az árusítók által fizetendő közterületfoglalási díj mértékének emelését, mivel a városvezetésnek nem a bevételek növelése a célja, hanem a megfelelő színvonalú szolgáltatás biztosítása az árusok és a lakosság megelégedésére.

 

A piac látványterve (ullo.hu)

A beruházásnak köszönhetően egy olyan hiánypótló piac jön létre a városközpontban, amely megteremti a rendszeres vásárlás feltételeit.

A pályázat részeként beszerzik a piac működtetéséhez szükséges eszközöket is. A csarnok piaci nyitvatartási időn kívül közösségi térként is használható lesz, és városi rendezvények megtartására is alkalmas lesz.

Helyiépítőipari cégekÜllőpiacokvásárcsarnokReogroup Kft.