2024.04.20, Szombat
Elkészült Rákospalota természetközeli lakóparkja, a Hubay Garden
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elkészült Rákospalota természetközeli lakóparkja, a Hubay Garden

magyarepitok.hu

2021.07.11. 10:00

A kivitelező Grabarics Kft. a különböző szinteken különböző mintázatokat rejtett el a zsaluzatban; ezek a lenyomatok hangulatosabbá, ugyanakkor izgalmassá teszik a betonfelületeket.

Hirdetés

Lapunk több alkalommal tájékoztatta az olvasókat a 2020. decemberében elkészült Hubay Garden Lakópark építéséről. A XV. kerületben található, 60 lakásos társasház a Grabarics Development Kft. saját ingatlanfejlesztése, amely Rákospalota szívében, a városházával szemben található. A lakópark kivitelezését a dunaújvárosi kötődésű Grabarics Építőipari Kft. végezte.

A lakópark egy hosszú, keskeny telekre épült meg, ami a Bácska utcát és a Fő utcát köti össze. A telek két végén egy-egy zártsorú tömböt foglal magában, a kertrészben pedig négy további, belső háztömb került megépítésre, egy közös közlekedőfolyosóra felfűzve azokat.

A belső tömbökben 4x10, azaz negyven lakás helyezkedik el, a Bácska utca felőli tömbben további 11, a Fő utca felőli tömbben pedig 8 lakás került kialakításra. A tervezett 60 lakás helyett így 59, különböző alapterületű és elrendezésű ingatlan közül válogathattak a vásárlók. Emellett az Fő utca felőli tömb földszintjén egy körzeti orvosi rendelőt is kialakítottak az önkormányzat számára. 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az egész területet oldalkert, illetve belső kertek övezik

A lakótömbök megközelítése az északi oldal felől történik, a lakószobák mindegyike a déli, illetve a nyugati oldalra vannak tájolva. A lakópark élhetőségének színvonalát növeli, hogy lakószoba lakószobával nem néz össze. A két szélső tömbben egy-egy lépcsőházat építettek, amelyek a pincétől egészen a harmadik emeletig tartanak.

A lépcsőházak mellett található egy-egy liftakna is, melyekben egy-egy lift gondoskodik a lakók kényelméről. Az épülettömbök alatt teremgarázs húzódik, ahol a Fő utcai bejárattal és a Bácska utca felőli kijárattal egyirányú forgalmi rend van érvényben.

Az egész területet oldalkert, illetve a tömbök között kiépített kis, belső kertek övezik, melyek közös tulajdonú részek. Az egyes kertek között lévő teraszok és növényládák azonban kijelölik azok használatát az ott lakók számára.

Az épületben sok látszóbeton felület kapott helyet, melyek jelentős része a közlekedő folyósokon található. A kivitelező a különböző szinteken különböző mintázatokat rejtett el a zsaluzatban; ezek a lenyomatok hangulatosabbá, ugyanakkor izgalmassá teszik a betonfelületeket.

A változatos minták között a földszinten úgynevezett csiga, az első emeleten növényi szárak, a második emeleten levelek, a legfelső szinteken pedig hullámos vonal mintázattal találkozhat az arra járó - ez utóbbi a felhőket szimbolizálja.

Orvosi rendelő is fog működni

Az építkezés 2018 novemberében kezdődött a munkagödör biztosításával, illetve a földmunkák elvégzésével, majd a szerkezetépítést követően a szakipari és a befejező munkák dinamikus lezárásával mindössze két év alatt készült el az épület. Az építkezés során folyamatosan zajlott a lakások értékesítése.

A mai napig az ingatlanok 75%-a került eladásra, emellett orvosi rendelő funkcióval értékesítették a Fő utca felőli tömbben található földszinti üzlethelyiséget is.

Minden lakás rendelkezik terasszal vagy erkéllyel

A ház tartószerkezete alapvetően előregyártott vasbeton technológiával készült, kéregbetonos teherhordó falakkal, illetve kéregpaneles födémelemekkel. A beépített nyílászárók kiváló hang- és hőszigetelési értékekkel rendelkeznek és minden lakás rendelkezik terasszal vagy erkéllyel. A legfelső és legalsó föld feletti szinteken a teraszok és erkélyek WPC burkolatot, a két közbenső szinten az erkélyek, illetve közlekedőfolyosók kerámiaburkolatot kaptak.

A pinceszinten találhatók a gépkocsiparkolók és tárolóhelyiségek. A teremgarázsban tágas parkolóhelyeket alakítottak ki az itt lakók és itt parkolóhelyet vásárló családok számára. 

A Hubay Garden lakópark számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, melyek az ide költöző családoknak - legyenek akár többgyermekesek, akár családalapítás előtt álló fiatal párok vagy idősebb házaspárok - élhető, hangulatos és funkcionális környezetet, modern, mégis meleg otthont biztosítanak.

Galéria

HelyiBudapestlakóparkGrabarics Kft.