2023.09.23, Szombat
Parkolójegy nélküli, okosparkolást vezettek be a budapesti P+R parkolókban
Fotó: BKK

Parkolójegy nélküli, okosparkolást vezettek be a budapesti P+R parkolókban

Budapesti Közlekedési Központ

2022.05.21. 10:00

Digitális okosparkolási rendszert vezettek be több budapesti P+R parkolóban. Ezentúl nem lesz szükség parkolócédulára, sem a fizetőautomaták használatára, ugyanis a be- és kihajtás automatikus rendszámfelismeréssel történik. Az ehhez szükséges ingyenesen letölthető alkalmazással most egy hétig bárki díjmentesen használhatja a parkolókat.

Hirdetés

Már a főváros által fenntartott, fizetős P+R parkolók is elérhetők a magyar fejlesztésű Parkl mobilapplikációban. A mintegy 120 ezer felhasználóval rendelkező piaci szolgáltató és a Budapest Közút Zrt. együttműködésének köszönhetően a társaság üzemeltetésében lévő díjfizetés ellenében használható P+R parkolók a továbbiakban parkolócédula és készpénzes fizetés nélkül is használhatók. A parkolóba való behajtás, valamint a parkolás befejezésével a sorompón való kihajtás és a fizetés is a mobilapplikáción automatikusan történik a regisztrált bankkártyával.

A Parkl jóvoltából most egy hétig ingyenesen lehet kipróbálni az új rendszert: május 23. és május 29. között a Budapest Közút Zrt. által üzemeltett alábbi P+R parkolók díjmentesen használhatók az alkalmazással.

- Örs vezér tere P+R
- Pillangó utca P+R
- Újpest-Városkapu P+R
- KÖKI Terminál P+R
- Kőbánya-Kispest P+R
- Hűvösvölgy P1 P+R

Az ingyenes Parkl alkalmazás letölthető az App Store-ból és a Google Play Store-ból.

Az együttműködésnek köszönhetően növekedhet a P+R parkolók kihasználtsága, ráadásul az alkalmazással nemcsak egyszerűbbé, kényelmesebbé válik a parkolás, hanem a papírszemét mennyisége is csökkenthető.

 

Budapest Közút Zrt.
Parkl Digital Technologies Kft.
Budapesti Közlekedési Központ

HelyiBudapestparkolóházparkolásközlekedésdigitális fejlesztés