2022.07.03, Vasárnap
Változások a M3-as metró, illetve a 2-es és 2M villamosok közlekedésében június közepétől
Főkép/Illusztráció: Nagy Mihály

Változások a M3-as metró, illetve a 2-es és 2M villamosok közlekedésében június közepétől

Budapesti Közlekedési Központ

2022.06.09. 10:37

Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődnek a nagyobb felújítások a fővárosban, emiatt június közepétől az M3-as metró augusztus közepéig minden nap csak az északi szakaszon, Újpest és a Göncz Árpád városközpont között közlekedik, továbbá négy hétig a teljes vonalon nem jár a 2-es és a 2M villamos - olvasható a BKK sajtóközleményében.

Hirdetés

A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt, melyben a BKK kéri a közlekedők türelmét és megértését.

Az M3-as metró szerelvényei június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig minden nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbuszok közlekedése érdekében az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat a már meglévők mellett, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük.

Változik a 2-es és a 2M villamos közlekedése is: vágányfelújítás, illetve a Széchenyi lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június 20-a, hétfő és július 17-e között a villamosok nem közlekednek, helyettük a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, a pesti alsó rakparton pótló autóbuszok járnak.

A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében megváltozott forgalmi rendre, helyenként nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt, melyben kérjük a közlekedők türelmét és megértését. A közlekedési lehetőségekről, illetve a korlátozásokról a BKK a későbbiekben részletes tájékoztatást ad.

HelyiBKV3-as metrótömegközlekedés