2024.03.29, Péntek
Ütemezetten halad a Határ úti metróállomás gyalogos aluljárójának felújítása
Fotó: BKK

Ütemezetten halad a Határ úti metróállomás gyalogos aluljárójának felújítása

BKK, magyarepitok.hu

2022.09.17. 14:24

A STRABAG Generálépítő Kft. korszerűsíti az aluljárót, ennek köszönhetően változik a közúti forgalmi rend a metróállomásnál.

Hirdetés

Az M3-as metró felújításához kapcsolódóan, annak kiegészítéseként korszerűsíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a gyalogos aluljárót a Határ út metróállomásnál. A munkákat a STRABAG Generálépítő Kft. végzi el – írta meg lapunk májusban.

Most újabb szakaszába lép a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos aluljáró felújítása – közölte a BKK. Szeptember 19-étől, hétfőtől a kivitelező szakemberei

elkezdik kialakítani az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelőt, amelyen keresztül október második felétől megközelíthető a metróhoz vezető aluljáró bejárata, valamint a buszvégállomás.

A munkák közúti forgalmi változással járnak.

 

Ezekkel a munkákkal halad a gyalogos aluljáró felújítása

A Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva a BKK átépíti az 50-es villamos végállomásánál lévő lépcsőt, ezért az arra közlekedők előreláthatólag október második felétől nem használhatják. A munkák idején a metróállomáshoz vezető gyalogos aluljáró, valamint a buszvégállomás megközelítését ideiglenes gyalogátkelőhely segíti, amelyet a kivitelező szakemberei az Üllői úton alakítanak ki.

A zebra kialakítása az Üllői úton szeptember 19-én, hétfőn kezdődik, ezen a szakaszon sebességkorlátozásra és a változatlan számú forgalmi sávok elhúzására kell számítani. Az ideglenes gyalogátkelőhelyet előreláthatólag október második felében adják át; addig a kivitelező elvégzi a szükséges bontási munkákat, a közműkiváltásokat és a térrendezést.

Mindeközben a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos aluljáró felújítása ütemezetten halad:

  • a kivitelező szakemberei végeztek a bontási munkákkal az utasforgalmi üzemi tér egy részében;
  • jelenleg az üzemi helyiségek falazását végzik, valamint
  • folyamatban van az 50-es villamos végállomásánál a lift építése.

A korszerűsítésnek köszönhetően az aluljáró akadálymentes lesz.

HelyiBudapestStrabagBKKmetrófelújításaluljáró