2024.04.26, Péntek
Blaha Lujza tér felújítása - szabad az út a józsefvárosi Somogyi Béla utcában
Fotó: BKK/Nyirő Simon

Blaha Lujza tér felújítása - szabad az út a józsefvárosi Somogyi Béla utcában

BKK, magyarepitok.hu

2022.10.19. 12:22

Szélesebb járdák, megújult burkolatok, korszerű közvilágítás jött létre a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. munkájával.

Hirdetés

Utolsó szakaszában jár a VIII. kerületi Somogyi Béla utca felújítása, ezért október 17-én, hétfőn a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszaadta az utcát a közúti forgalomnak – tette közzé a társaság. Az ott lakók és az arra közlekedők az útszakaszt teljes egészében, vagyis a Gutenberg tértől az Europeum bevásárlóközpont parkolóházáig használhatják, a még hátralévő munkák nem akadályozzák a gépjárműforgalmat.

A korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, amelynek kivitelezését a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. végzi.

 

Egyirányúsítás, újraosztott parkolók, újabb faültetések

Az útfelújítás során:

  • egyirányúsították a forgalmat a Stáhly utca felé (kerékpárral közlekedve azonban továbbra is kétirányú);
  • biztonságosabbá tették az iskola előtti útszakaszt;
  • újraosztották a parkolókat;
  • szélesebb járdákat építettek;
  • megújították a burkolatot;
  • korszerűsítették a közvilágítást, valamint
  • újabb fákat ültetnek.

Várhatóan november végéig a még hátralévő, forgalomtechnikai és növénytelepítési munkák is elkészülnek, ezek azonban már nem teszik szükségessé, hogy az utca jelentős részét lezárják a gépjárműforgalom elől.

A teljes kivitelezés tervezetten még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

A Somogyi Béla utca felújítása opcióként kapcsolódik a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához. A munkák annak köszönhetően kezdődhettek el idén májusban, hogy a projekthez a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja a szükséges forrást. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKK bonyolítja le a felújítást, az elkészült terveket az érdeklődők lakossági fórum keretében ismerhették meg.

 

Megállás nélkül dolgoznak a Blaha Lujza téren

Mindeközben zajlik a munka a Blaha Lujza téren, egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető tér alakja. Javában tart a térbútorok kihelyezése, folyamatban van a térburkolat lerakása, a közvilágítási hálózat kiépítése, a növénykazetták öntözőrendszerének kialakítása, valamint a térbútorok kihelyezése is.

HelyiBudapestútfelújításStrabagközterekBKKBlaha Lujza tér