2024.04.18, Csütörtök
Több száz cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött a Mikulástroli a rászoruló gyermekek javára
Fotók: Budapesti Közlekedési Központ

Több száz cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött a Mikulástroli a rászoruló gyermekek javára

Budapesti Közlekedési Központ

2022.12.22. 10:00

​A Budapesti Közlekedési Központ és a Baptista Szeretetszolgálat összefogásának köszönhetően idén is több száz gyermek karácsonya lehet szebb egy-egy doboz ajándéknak köszönhetően. A Mikulás és segítője a december 5-én indult Mikulástrolin várta az cipősdobozba csomagolt ajándékokat, valamint a BKK ügyfélközpontjaiba is be lehetett azokat vinni.

Hirdetés

Idén már nyolcadik alkalommal kelt útra Budapesten a Mikulástroli - tájékoztatott róla a lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében a Budapest Közlekedési Központ. Mint írják,

az ünnepi dekorációval díszített jármű december 5-én, hétfőn a Városháza Parkból indult el, a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83M trolibusz vonalán.

Fotók: Budapesti Közlekedési Központ

 

A Mikulás és segítője december 18-ig várta az utasokat és a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. Az ajándékcsomagokat BKK ügyfélszolgálatain és a társaság központjában is leadhatták. Az ügyfelek adakozása eredményeként 700 cipősdoboznyi ajándék jött össze. Ezeket Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője adta át a szeretetszolgálat képviselőinek.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 19. alkalommal szervezte meg a Cipősdoboz Akciót, amelyhez csatlakozott a BKK is. Az ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről a ciposdoboz.hu oldalon számos hasznos információ található. A fővárosi közlekedésszervező már nyolcadik éve vesz részt az akcióban. Kiemelték:

a Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: az ünnepi hangulatról különleges, egyedi külső és belső dekoráció is gondoskodik.

 

 

A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulástroli elérését.

A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről ezen a linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni. Az ünnepi dekorációval felszerelt csuklós trolibusz december 19. és január 8. között tovább közlekedik az említett trolivonalakon.

HelyiBKKBudapestMikulástroliajándékozás