2024.03.28, Csütörtök
Gödöllő, Salgótarján, Eger és Gyöngyös vonzáskörzetét érintően bővült a MÁV-START-nál elérhető viszonylati helyközi Volánbusz-bérletek köre
Illusztrációs fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Gödöllő, Salgótarján, Eger és Gyöngyös vonzáskörzetét érintően bővült a MÁV-START-nál elérhető viszonylati helyközi Volánbusz-bérletek köre

MÁV

2023.01.03. 10:33

A MÁV-Volán-csoport folyamatosan fejleszti közös szolgáltatásait: már az Eger, Salgótarján, Gyöngyös és Gödöllő vonzáskörzetében közlekedő Volánbusz-járatokra érvényes helyközi viszonylati autóbuszbérletek is megválthatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból.

Hirdetés

A MÁV közleményéből kiderül: a legutóbbi, decemberi fejlesztések – a Budapest, illetve Gyöngyös, Gödöllő és a Galga-menti települések között felhasználható közös bérlet bevezetése, valamint a Volánbusz soproni helyi díjtermékeinek MÁV-START rendszerében történő értékesítése után – ismét újabb Volánbusz-bérletek válthatók meg a MÁV-START automatáiból és jegypénztáraiból: már az Eger, Salgótarján, Gyöngyös és Gödöllő vonzáskörzetében közlekedő Volánbusz-járatokra érvényes helyközi viszonylati autóbuszbérletek, valamint a komlói helyi termékek is elérhetők a vasúttársaságnál.

Az így kiadott bérletekre a rendszer már ráírja az utazási viszonylatot, ezért azokhoz a bérletigazolvány kiváltása már nem szükséges, ugyanakkor a teljesárú bérlet személyazonosság igazolására alkalmas okmány, a kedvezményes bérlet pedig a kedvezményre jogosító igazolvány, illetve igazolás felmutatásával együtt érvényes. A bérletek visszaváltása csak az érvényességi idő kezdete előtt, 20 százalékos kezelési költség levonása mellett kezdeményezhető a MÁV-START ügyfélszolgálatán. 

A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok számára egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtson, egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ennek érdekében 2020-ban kezdődött meg a különböző régiókban a Volánbusz járataira érvényes díjtermékek értékesítése a vasúttársaságnál is. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő, valamint a Budapest–Kelebia (150-es) vasútvonal pótlásában érintett autóbuszjáratokra szóló viszonylati helyközi bérletek is megvásárolhatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból. A MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjából pedig már megválthatók a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, várpalotai, zalaegerszegi, siófoki, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, békéscsabai, ajkai, salgótarjáni, tatai, szegedi, gödöllői, gyöngyösi és soproni helyi díjtermékei. Ezen helyi bérletek a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban is megválthatók. A vasúttársaság automatái az utasok rendelkezésére állnak a mostani fejlesztésben érintett 4 település - Gödöllő, Salgótarján, Eger és Gyöngyös - autóbusz-állomásain is.

A közös szolgáltatás fejlesztések kiemelt célja, hogy egyre többen válasszák a jövőben a fenntarthatóbb közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett, ezzel is hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez, az élhetőbb, zöldebb jövő kialakításához.

HelyiMÁVMÁV Start ZrtSalgótarján