2024.06.20, Csütörtök
Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház társulata
Fotó: Vígszínház / Rátonyi Gábor

Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház társulata

MTI

2023.10.29. 09:00

Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház társulata, amely zenés időutazásra hívja a közönséget november 18-án.

A Pest Buda és Óbuda egyesítésével 1873. november 17-én jött létre Budapest. A Vígszínházban tartják november 17-én a hivatalos ünnepi gálakoncertet, amelyet november 18-án a közönségnek is bemutatnak - olvasható a teátrum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a társulat a közönséget zenés időutazásra hívja, amelyben összekapcsolódik a 150 éves Budapest és a 127 éves Vígszínház története. Nagyzenekari kísérettel többek között olyan legendás előadásokból hallhatók részletek, mint a Csókos asszony, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Fekete Péter, A Pál utcai fiúk, míg a századelő hangulatát régi budapesti slágerek idézik fel.

Megszámlálhatatlan nagyszerű és népszerű dal született Budapestről. "Ki ne hallott volna már dalban mesélni a vén budai hársfákról, a pesti nőkről, a holdas éjről a Dunán, a Ligetről, a Józsefvárosról, vagy akár arról a bizonyos Duna-parti csónakházról" - írják a közleményben.

Mint kiemelik, ezek a slágerek megörökítik a főváros hajdani lakóinak hétköznapjait, örömeit, bánatait, életük apró eseményeit.

A Víg-Budapest koncerten elhangzanak többek között Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor és Cseh Tamás dalai.

Az előadás koreográfusa Bálint Barna, a karmester-zenei vezető Mester Dávid, a szerkesztő-rendező pedig Fesztbaum Béla.

A koncertről tovább információ a https://www.vigszinhaz.hu/program.php?mid=za32ZJJ2hM7e305AeQKQgk&eventid=1036979 oldalon érhető el.

HelyiBudapestVígszínházgálakoncertkoncertprogramok