2024.02.24, Szombat
Hétfő délutántól forgalmirend-változás lép életbe a budafoki körforgalom építése miatt
Grafika: BKK, Fotó: BKK/Nyirő Simon

Hétfő délutántól forgalmirend-változás lép életbe a budafoki körforgalom építése miatt

Budapesti Közlekedési Központ

2023.11.24. 12:37

Célegyenesbe fordul a XXII. kerületi útépítés, már jól látszik a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában a körforgalom formája. A kapcsolódó munkák miatt november 27-étől, hétfőtől módosul a jelenlegi forgalmi rend a környéken. A Budapesti Közlekedési Központ az alábbiakban összefoglalja a közúti közlekedést és a közösségi közlekedést érintő tudnivalókat.

Hirdetés

Útfelújítás zajlik a XXII. kerületben: a november 27-én, hétfőn kezdődő újabb ütem forgalmi változásokkal jár a körforgalom-építéshez kapcsolódó szegélyépítési és aszfaltozási munkák miatt. A BKK mindent megtesz annak érdekében, hogy az ott lakók és az arra közlekedők igényeit a lehető legjobban kiszolgálja, és egyúttal biztosítsa a munkavégzéshez szükséges területet.

 

 

Közúti változások: ezekre érdemes figyelni

A budafoki körforgalom-építés következő ütemében november 27-én, hétfőn tervezetten 17 órától

  • a Tóth József utca ismét teljes hosszában kétirányú lesz;
  • a Nagytétényi úton déli irányból haladva – a körforgalom használatával – újra elérhető a Tóth József utca;
  • a Sörház utca megint kétirányú lesz a Pannónia utca és a Garamvári Szőlőbirtok közötti szakaszon, a Nagytétényi út felé vezető (páratlan) oldalán ismét lehet parkolni;
  • a Kereszt utcában, a Kálváriahegy utcában és a Zoltán utcában megszűnnek az ideiglenes várakozási korlátozások, a korábban megszokottak szerint lehet parkolni;
  • a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában életbe lép a körforgalmi szabályozás, jelzőőr segíti a forgalmat az aszfaltozási és befejező munkák idején.

Így közlekednek az autóbuszok a környéken

Az érintett közösségi közlekedési járatok közül november 28-án, kedd hajnaltól

  • a Városház tér felé közlekedő 58-as, 141-es, 158-as, 250-es, 250B és 941-es autóbusz újra az eredeti útvonalon, a Tóth József utcán közlekedik, érintve a Komló utcai megállót is.
  • A Tóth József utcában megszűnt a korábbi autóbusz-megálló, a buszok a Mária Terézia utcában kialakított új megállóban állnak meg.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

  • A gyalog közlekedők az épülő csomóponti környezetben keresztezik a munkaterületet, és gyalogosfolyosón haladva tudnak átkelni;
  • A Nagytétényi úttal és a Mária Terézia utcával párhuzamosan haladó kerékpárúton szegélyépítés miatt útszűkületre kell számítani, ezért a BKK kéri a kerékpárral közlekedőket, hogy ezen a szakaszon fokozottan figyeljenek a saját maguk és mások testi épségére.

Gyorsabb és biztonságosabb közlekedés Budafok-Tétényben

A BKK beruházásában körforgalom épül a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, illetve megújul az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárút is, hogy gyorsabb és biztonságosabb legyen közlekedni a kerületben. A beruházás várhatóan még ebben az évben befejeződik.

A BKK rendszeresen frissülő, egyszerűen használható gyűjtőoldalon teszi könnyen kereshetővé és átláthatóvá az információkat az egyes projektjeiről. Ezen a linken a társaság összes érdemi beruházása – jelenleg több mint 130 projekt – megismerhető.

HelyiBudapestBKKközlekedésBudafok