2024.04.27, Szombat
Színes programokkal egybekötött nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap
Fotó: gyermekvasut.hu

Színes programokkal egybekötött nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap

MTI

2024.01.20. 10:00

Vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a széchenyihegyi végállomáson. Tíz és tizenhat óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket, a vasútvonal felső szakaszán egész nap nosztalgiavonatok is közlekednek - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

Hirdetés

A vasárnapi nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják a Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit: akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban - olvasható a közleményben.

Mint írják, az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A kisebbek papírból elkészíthetik saját jelzőjüket vagy vonatos üdvözlőkártyájukat.

A tájékoztatás szerint a nyílt nap alkalmából járműbemutatóval is várják az érdeklődőket Széchenyihegyen: a gyerekek felszállhatnak a híres Mk45-ös mozdony, Bendegúz, vezetőfülkéjébe is, valamint hosszabb pihenője után ismét látható lesz a Gyermekvasút legöregebb vontatójárműve, az 1929-ben gyártott lillafüredi motorkocsi is.

Az állomás üzemi épületében, az 1948-as megnyitás után pár évig a járművek karbantartásának helyszínéül szolgáló "motorszínben" a kisvasút elmúlt 75 évének tárgyi és fényképes emlékeiből nyílt alkalmi kiállítás is várja a látogatókat. Itt a nosztalgia motorvonat szerelvényének két ritkán látott járművére, a kis szalonkocsiba és a postakocsiba is felszállhatnak az érdeklődők.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. Vasárnap a széchenyihegyi végállomás és Virágvölgy állomás között külön díjszabással 40-50 percenként nosztalgiavonatok is indulnak, melyeket általában gőzös továbbít, de délben a lillafüredi motorvonat is tesz egy fordulót - olvasható a közleményben.

Bővebb információk a programokról a www.gyermekvasut.hu weboldalon találhatók.

HelyiBudapestMÁVgyermekvasút