2024.04.23, Kedd
Ingyenes fesztiválon mutatkoznak be a pékségek a Fény utcai piacon
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Ingyenes fesztiválon mutatkoznak be a pékségek a Fény utcai piacon

MTI

2024.03.22. 10:40

Vasárnap délelőtt 10 órától kezdődik a Húsvéti Kenyérlelke Fesztivál.

Hirdetés

A fővárosi Fény utcai piac közösségi terében rendezett ingyenes fesztiválon számos ismert pékség mutatkozik be a közönségnek, de lesznek kistermelők, tartanak kalács-workshopokat és az érdeklődők válogathatnak a minőségi sonkák között is - közölte a II. kerületi Polgármesteri Hivatal az MTI-vel.
 

A kenyér szerelmeseinek találkozója 

Mint írták, a szervezők célja összehozni a kenyér szerelmeseit, hogy az emberek kicserélhessék tapasztalataikat, megoszthassák másokkal egyedi fortélyaikat, vagy csak nézelődjenek, kóstolgassanak. A szervezők szeretnék visszaemelni a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát.
 


Bárki nevezhet a húsvéti kalácsversenyre

A rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények mellett a közelgő húsvét okán a sonka kapja, de a tojás is szerepet kap, valamint kézművesek sora vonultatja fel termékeit.
A húsvéti kalácsversenyre bárki nevezhet saját kalácsával, az indulókat ismert személyekből álló zsűri értékeli: Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a Pék, Cseperkáló József, a Panelpék tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a Kovász Labor blog szerzője.
A zenei színpadon utcazenészek váltják egymást a nap során.

HelyiBudapestFény utcai piacHúsvéti Kenyérlelke FesztiválII. kerületi Polgármesteri Hivatal