2024.03.28, Csütörtök

Festhető óriástojásokat helyeznek el a Várkert Bazárban

MTI

2017.04.12. 15:51

Hímestojás-kiállítás, nagykoncertek és iparművészek bemutatója is várja az érdeklődőket szombattól hétfőig a szabadtéri, húsvéti programsorozatban.

Hirdetés

A háromnapos eseményen látható hímestojás-kiállításon, valamint népi iparművészek bemutatóján keresztül ismerhetik meg a látogatók a hagyományos tojásdíszítéseket. A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, állatsimogató, népzenei és mesekoncertek várják - közölte a Várkert Bazár kedden. Esténként a népzenei koncerteket követően fellép többek között a Balkan Fanatik, a Kiscsillag és Lajkó Félix is.

Az ingyenesen látogatható rendezvény keretében szabadtéri tojáskiállítás és interaktív tojásdíszítő ház nyílik a Várkert Bazár előtt, ahol hat vitrinben elhelyezett tárgyakon keresztül ismerhetik meg a látogatók a Kárpát-medencére jellemző tojásdíszítés hagyományát, a viaszolt, karcolt, maratott, levélrátétes tojásokat, amelyeket a Tojásdíszítők Egyesületének tagjai készítettek. A tojásdíszítő házban óránként népi iparművészek bemutatókat is tartanak az érdeklődőknek.

A család minden tagja kipróbálhatja az óriás MintaKINCStáras tojásos kirakókat és társasjátékokat. A streetfoodosok gasztronómiai kínálata mellett hétfőn Buday Péter mesterszakács tizennyolcféle magyaros fogást készít a Várkert Bazár előtt felállított színpadon. A Várkert Bazár előtt esténként a megvilágított óriás tojások fényei gondoskodnak majd az ünnepi hangulatról - írták a tájékoztatóban.

HívogatóprogramokkoncerthúsvéttojásBudai Vár