2024.07.21, Vasárnap

Száz regionális kistermelő mutatja be termékeit a Várkert Bazárban

MTI

2017.04.05. 10:52

Eredeti forrásból származó ételeket kóstolhatunk a Magyar ízek húsvéti vásárán szombaton és vasárnap.

A mintegy száz, Magyarország különböző területeiről érkező, kizárólag ellenőrzött kistermelőt felvonultató vásár középpontjában a tojás áll, a húsvéti ünnepkör jegyében. A tyúktojás mellett megtalálható lesz többek között fürj-, liba- vagy strucctojás is - közölték a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a kínálatból nem hiányoznak az olyan klasszikus húsvéti ételek, mint a sonka, a kolbász, a torma, a mustár, a savanyúság és a csokoládé, de a vásár számos különlegességet tartogat. Ilyen például a saját bőrében varrva érlelt Csöglei szárnyas sonka, a szarvasszalámi, a frissen füstölt pisztráng és a jerky (szárított marhahús), ezek mellett különféle vadhúsok, vadpástétomok is megtalálhatók lesznek.

A húsmentes vagy paleo étkezés követői is válogathatnak kuriózumokban: szarvasgombás vaj, bükki faszenes tehénsajt, diókrémmel töltött camembert, kézműves paleo és vegán joghurtok és jégkrémek, liofilizált gyümölcsök, valamint mézbor, marcipánlikőr és levendulaszörp várják őket.

A szervezők az egész családnak szórakoztató programot szeretnének kínálni: erről a folyamatos gyermek- és gasztroprogramok, kóstolók gondoskodnak. Az 1000 forintos belépőjegy teljes egészében levásárolható, az esemény 100 centiméter alatti látogatóknak ingyenes.

HívogatóhúsvétvásárlásBudai Vár