2024.02.22, Csütörtök

Változik a menetrend az esztergomi vasútvonalon

MTI

2017.03.30. 13:21

Felújítás miatt péntektől július végéig módosított menetrend szerint járnak a vonatok a Budapest és Esztergom között, húsvétkor azonban nem lesznek korlátozások.

Hirdetés

A felújítási és villamosítási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekedő vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat Pilisvörösvár és Esztergom között három hétvégén (péntek 20.45-től hétfőn hajnali 3 óráig):

  • március 31-től április 3-ig,
  • április 21-24.,
  • április 28-tól május 1-jéig.

Ezeken a napokon Szabadságliget-Pilisvörösvár, valamint Klotildliget-Piliscsaba között szintén buszok közlekednek, amelyek csatlakoznak a Pilisvörösvár-Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz. A pótlóbuszok megállói a közút vonalvezetése miatt esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

A várható nagyobb utasforgalomra és a turistákra tekintettel húsvétkor nem kell pótlóbuszokra átszállni, az ünnepi forgalmi rend szerint közlekednek a vonatok.

Hétköznap éjszakánként is lesz változás: április 3-7., 10-13., 18-20. és 24-27-én, az Esztergomból Budapest felé 22.11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22.25-kor és 23.25-kor induló vonat helyett Budapest és Piliscsaba között pótlóbuszokkal kell utazni. Ezek a járatok Budapesten a Volánbusz Árpád hídi állomásáról indulnak, és oda érkeznek a buszok. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Május 2-tól július 29-ig az utolsó három esti vonat helyett a budapesti Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között lesznek vonatpótlók.

Április 3-21. és április 24-28. valamennyi vonat öt perccel korábban közlekedik Budapest-Nyugati pályaudvar-Angyalföld között. A G72-es gyorsított vonatok hat perccel később érkeznek a Nyugati pályaudvarra. Az S72-es személyvonatok Angyalföld-Budapest-Nyugati között később közlekednek.

A módosított menetrend megtalálható a MÁV-csoport honlapján, az utasok tájékozódhatnak továbbá a Vonatinfó alkalmazásban és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

Pest megyevasútvolán menetrendMÁVvonatmenetrend