2024.06.15, Szombat

72 ezer négyzetméteres irodával bővül a Hungária körút kínálata

MTI

2018.04.18. 15:02

A négy tömbből álló budapesti létesítmény első épületét már a jövő évben átadják.

Néhány héten belül indul a budapesti Hungária körúton a négy irodaépületből álló Aréna Business Campus építése - jelentette be Borbély Zoltán, a fejlesztő Atenor Group Hungary Kft. vezetője. Az irodakomplexum alapkövét szerdán tették le.

A Hungária körúton rendelkezésre álló 19 ezer négyzetméteres telken 72 ezer négyzetméteres, négy tömbből álló épületegyüttest alakítanak ki. A kivitelezés a Vikár & Lukács Architects Studio tervei alapján történik és az "A" irodaépülettel kezdődik, a munkálatok várhatóan 2019 harmadik negyedévéig tartanak, ezt követően a bérlők már be is költözhetnek. Az első irodaépület átadása után kezdődnek a másik három irodaépülethez kapcsolódó munkálatok.

Püschl Nikolett, az Atenor Group Hungary Kft. bérbeadási vezetője a beruházás összértékét üzleti titokra hivatkozva nem közölte, ugyanakkor megjegyezte, hogy a fejlesztést az Atenor saját forrásból finanszírozza. A társaság bérbeadási vezetője arról is beszámolt, hogy mindegyik épülettömb 8 emeletes lesz, plusz 2 emelet mélygarázzsal.

Az egyes épülettömböket úgy akarják kialakítani, hogy az irodák mellett mindegyikben helyet kapjon egy-egy vendéglátó egység, bankfiók, gyógyszertár, valamint egészségügyi központ. Arra törekszenek, hogy az épületek mikrokörnyezetében is legyenek elérhetőek azok a szolgáltatások, amelyekre egy-egy irodabérlőnek, illetve a városrészben élőknek is szüksége van.

 

Az Atenor 100 éves múlttal rendelkező, Belgiumban alapított vállalat, 30 éve aktív az ingatlanfejlesztő szektorban. A társaság 2008 óta van jelen Budapesten. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Atenor Group Hungary Kft.-nek a 2016-os üzleti évben 442,51 millió forint volt az értékesítésből származó nettó árbevétele, ami 221,82 millió forintos növekedést jelent az előző évhez képest.

irodaPest megye