2024.05.22, Szerda

Szent István Egyetem: Lezárult a budai karok integrációja

2016.02.02. 09:16

Sikeresen lezárult a Szent István Egyetem (SZIE) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)  három budai karának integrációja. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) döntése értelmében és a felsőoktatási struktúra átalakításának részeként a BCE három budai kara január 1-jétől a SZIE részeként működik tovább. 


Tőzsér János rektor elmondta, hogy az intézmény a fenntartó által előirányzott módon és időn belül hajtotta végre az integrációval járó feladatokat, a Budapesti Corvinus Egyetem támogatásával és szoros együttműködésével. A sikeres integrációt követően az Élelmiszertudományi Karon, a Kertészettudományi Karon, valamint a Tájépítészeti és Településtervezési Karon folyó képzések továbbra is a budapesti Villányi úton folytatódnak. Hangsúlyozta, hogy az egyetem fontos feladatának tekinti, hogy újra népszerűvé tegye az ifjúság körében az agrár-felsőoktatást, s az oda jelentkezők arányát növelni tudják. Nem titkolt szándékuk, hogy a SZIE hosszú távon a Kárpát-medence meghatározó, nemzetközi súlyú, egyedülállóan széles agrárképzési és -kutatási portfólióval rendelkező, vezető agrár-vidékfejlesztési felsőoktatási intézményévé váljon, ez pedig elképzelhetetlen a budai campus karainak aktív részvétele, együttműködése nélkül.
A fenntartó tavaly a Budapesti Corvinus Egyetem számára ötvenmillió forint költségvetési többlettámogatást biztosított annak érdekében, hogy a Villányi úti budai campus fejlesztési terve legkésőbb 2015. december 31-ig elkészüljön, ami megtörtént. Az Emmi által biztosított fedezetet a jelenlegi épületek állagfelmérésére, az annak alapján szükséges felújítások, átalakítások költségbecslésére és terveire, a jövőbeni fejlesztésre vonatkozó koncepciók és az ennek megfelelő koncepcionális tervek kidolgozására fordították, továbbá a fedezet biztosítja majd az egyes állagmegóvó, biztonsági szempontból nem halasztható felújításokat is. 

forrás: mti/godollo.hu

fotó: hu.wikipedia.org

Galéria

Fókuszbanfelsőoktatásegyetemintegrációmezőgazdaság