2024.06.15, Szombat

Vállalkozz Itthon Fiatal!

2016.05.02. 14:13

Fiatalok vállalkozóvá válását támogató program indul a Pest Megyei Kormányhivatal támogatásával azon fiatalok részére, akik saját vállalkozás létrehozását tervezik.

Fiatalok vállalkozóvá válását támogató program indul a Pest Megyei Kormányhivatal támogatásával azon fiatalok részére, akik saját vállalkozás létrehozását tervezik. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft (OFA) szervezésében megvalósuló „Vállalkozz Itthon Fiatal!” program Pest megyei nyitórendezvényét Nagykátán, a Városi Könyvtárban tartották.

Az eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, a szervezőket Pákozdi Szabolcs, az OFA ügyvezető igazgatója képviselte. A rendezvényen részt vett továbbá Tarnavölgyiné dr. Tényi Ágnes is, a Nagykátai Járási Hivatal vezetője.

Tarnai Richárd a megjelent nagyszámú fiatalnak elmondta, a kormány abban szeretne segíteni, hogy el tudják dönteni, az alkalmazotti munka, a tanulás és a vállalkozás három útja közül melyiket válasszák. Ha pedig a vállalkozás mellett döntöttek, akkor ebben a programban a mentorálással szakmai, az indulótőkével pedig anyagi segítséget szeretnének nyújtani a hátrányból induló fiatalok számára. A kormánymegbízott köszöntő beszédében külföldi és hazai fiatal vállalkozók példáin keresztül próbálta vállalkozásra ösztönözni a hallgatóságot.

A „Vállalkozz Itthon Fiatal!” program az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében valósul meg, így a munkaviszonnyal és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező fiatalok vállalkozóvá válásához nyújt segítséget.

Az akció célja támogatást adni a résztvevők számára, hogy vállalkozói ötletüket megvalósíthassák, és a későbbiekben a program folytatásaként 3 millió forintos tőketámogatásra tudjanak pályázni a létrehozott vállalkozással.

 

  • A program során folyamatos szakmai támogatás vehető igénybe, hiszen az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. segítséget nyújt vállalkozói képzéssel, készségfejlesztéssel, szakmai tanácsadással üzleti tervük kialakításához. A programban 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 év közötti) álláskereső, nem dolgozó és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező fiatalok vehetnek részt.
  • A programba más vállalkozásban többségi tulajdonnal (50% feletti) nem rendelkező fiatalok jelentkezhetnek.
  • A jelentkező fiatalok közül azok kerülnek kiválasztásra, akik vállalkozás indításához megalapozott ötlettel, reális elképzeléssel rendelkeznek.

Amennyiben valaki szeretne vállalkozni, de nem tudja, hogyan kell, a program segítséget ad ebben az alábbiakkal:

  • vállalkozói képzés,
  • készségfejlesztés,
  • személyes mentorálás,
  • szakértői tanácsadás,
  • üzleti terv elkészítéséhez segítségnyújtás,
  • fiatal vállalkozók megismerése.

A fenti feltételeknek való megfelelés esetén a jelentkezést a http://www.ofa.hu/hu/vallalkozz-itthon-fiatal oldalon lehet leadni az alapadatok megadásával.

További információ, a [email protected] címen érhető el.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

FókuszbanOrszágos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft