2024.04.23, Kedd

Látássérült gyerekek is benevezhetnek a fóti díjlovas versenybe

MTI

2016.08.29. 09:05

Ép és testileg vagy szellemileg akadályozott lovasok együtt versenyezhetnek a már hagyománnyá vált lovasterápiás versenyen ősszel.

Hirdetés

Szeptember 23. és 25. között rendezi meg díjlovas- és lovasterápiás versenyét a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat segítségével a fóti Lovasterápiás Központban.

A díjlovas versenyre várhatóan 100-120 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok, akik három nap alatt nehéz, közép és könnyű kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A lovasterápiás versenyen a hiperaktív, illetve értelmileg akadályozott gyerekek önállóan lovagolnak ügyességi pályán, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben.

A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek pedig játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A Mádl Ferenc Emlékverseny résztevői mesét vagy történetet adnak majd elő, amelyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap. A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetnek meg: ők ügyességi feladatokat mutathatnak be vezetett lovon, illetve gyógypedagógiai lovastornán vehetnek részt.

Az idei versenyen is megrendezik az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, amely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot.

HelyiFótversenygyerekprogram