2020.10.31, Szombat

Hirdetés

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Háza kivitelezése – videó
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu, Videó: Magyar Építő Zrt.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Háza kivitelezése – videó

magyarepitok.hu

2020.09.21. 14:00

Az épülő üvegpalota átadásával 6 ezer négyzetméternyi, a projekt elindítása előtt látogathatatlan terület nyílik meg az érdeklődők előtt.

Hirdetés

Megkezdődtek a tetőszigetelési- és szakipari munkák a Magyar Zene Házánál Budapesten – derül ki a kivitelező Magyar Építő Zrt. facebook posztjából. Miután a tervezettnél gyorsabban elkészült a létesítmény szerkezete, már meg is kezdődhettek a szigetelési munkálatok.

A Liget Budapest Projekt részeként épülő Magyar Zene Háza az egykori Hungexpo helyén létesül. A kultúrpalotát a Magyar Építő Zrt. kivitelezi Sou Fujimoto japán sztárépítész és magyar partnere, az M-Teampannon Kft. tervei alapján.

A komplexum lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végzi el, a bonyolult tetőszerkezet acélvázát a Weinberg Kft. készíti, a vasbeton-szerkezet az Épszerk-Pannónia Invest munkája, az üvegelemeket pedig az Orosházaglas Kft. gyártotta.

A Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében épülő üvegpalota átadásával 6 ezer négyzetméternyi, a projekt elindítása előtt látogathatatlan terület nyílik meg a fővárosiak előtt a ligetben.

Helyiépítőipari cégekMagyar Építő ZrtBudapestLiget Budapest ProjektVárosligetÓbuda GroupFőber Zrt.M-Teampannon Kft.Épszerk-Pannónia Invest Kft.Orosházaglas Kft.Magyar Zene HázaWeinberg '93 Építő Kft.