2024.04.20, Szombat
Befejezte a XVI. kerületi Thököly út felújítását a HE-DO
Illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Befejezte a XVI. kerületi Thököly út felújítását a HE-DO

www.he-do.hu

2022.10.21. 10:53

A beruházásnak közsönhetően megújult egyebek mellett az elöregedett, közművekkel szabdalt út, valamint a nem egységes szélességű és burkolatú járda is.

Hirdetés

A XVI. kerületi Thököly út második, 500 méteres szakaszán is elkészült a zárt csapadékcsatorna, a teljesen új útpályaszerkezet és a járda Budapesten – írja a he-do.hu.

A sashalmi Thököly út felújítása a budapesti XVI. kerületi önkormányzat megbízásából indult el 2022 tavaszán a helyi gyűjtőút, a piac és az üzletek megközelíthetőségének biztosítása mellett.

Az elöregedett, közművekkel szabdalt út, valamint a nem egységes szélességű és burkolatú járda elbontása és újraépítése négy kivitelezési ütemben valósult meg a HÉV-sínektől a Budapesti úti kereszteződésig tartó 1021 méteres szakaszon.

 

A műszaki átadás a hónap végén zárul

A szakemberek a projekt keretében megépítettek egy zárt, egy kilométer hosszú csapadékvíz-elvezető csatornát, illetve hét buszmegállót is.

„A kivitelezést nehezítette az elégtelen altalaj-teherbírás, amit gyakorlatilag a teljes hosszon erősíteni és cserélni kellett. További kihívást jelentett, hogy a csatorna nyomvonala egy jelentős szakaszon a talajvízszint alatt húzódott, négy-öt méter mélységben, ahol közműkeresztezések és párhuzamos közműnyomvonalak akadályozták a munkát” – nyilatkozta Timár Gellért fő-építésvezető.

A munkaterületet 2022. április 6-án vette át a HE-DO Kft., a műszaki átadás október végén zárul le.

HelyiBudapestHe-Do Kft.XVI. kerület