2024.03.19, Kedd
Versenyjogban is világelsők a magyar joghallgatók
illusztráció - pixabay

Versenyjogban is világelsők a magyar joghallgatók

MTI

2021.06.23. 09:13

A joghallgatók maguk mögé utasították többek között az Oxfordi Egyetem és a King's College versenyzőit is.

Hirdetés

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (ELTE ÁJK) csapata nyerte a világ legrangosabb versenyjogi perbeszédversenyének 2021-es fordulóját - közölte az egyetem.

A joghallgatók a 43 résztvevő csapat közül maguk mögé utasították többek között az Oxfordi Egyetem és a King's College versenyzőit, a döntőben pedig a korábbi bajnok National University of Singapore-t győzték le a Herbert Smith Freehills Competition Moot versenyjogi perbeszédversenyen - írták a közleményben.

A verseny az Apple és a Spotify folyamatban lévő jogvitáján alapult, amit most is vizsgál többek között az Európai Bizottság. Az ELTE csapata mind az Apple, mind a Spotify álláspontját sikerrel védte meg a világ legnevesebb versenyjogászait felvonultató bírói panelek előtt.

A magyar joghallgatók ezzel a korábbi nemzetközi jogi tárgyú világbajnoki, illetve Európa-bajnoki címek után a versenyjog területén is a világ csúcsára értek.

A csapat tagjai Cserép Andor, Csillik Kristóf, Schultz Balázs Dániel és Teleki Lóránt joghallgatók, felkészítésükben Papp Mónika, az ELTE ÁJK adjunktusa és Bassola Bálint versenyjogi szakjogász vettek részt. A hallgatók felkészítését az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés minőségének javítását szolgáló pályázata támogatta.

OrszágosjogjogászELTE