2021.06.16, Szerda

magyarság

Film készült az ukrán háború magyar áldozatairól

2017.06.16

A csepeli újságíró által készített dokumentumfilmet szombaton mutatja be a köztévé. Az ukrán hadseregbe kárpátaljai, magyar nemzetiségű férfiak százait sorozták be, akik közül csaknem egy tucatnyian meghaltak.

Több mint világcsúcs! - tizedszer indul el az országos felolvasó maraton

2017.02.12

Néhány nappal a rajt előtt már 59 közösség készül szépirodalmi ünnepre, amit Wass Albert és más írók költők műveinek felolvasásával tartanak határokon innen és túl. A tizedik 25 órás maraton jövő pénteken este kezdődik, Pest megyében tizenegy felolvasó kör várja a vendégeket az ingyenes rendezvényeken.

Szabad élet, józan ész, rövid beszéd! – így támadnak fel a szkíták a pesti belvárosban

2016.11.08

Az ősmúltunk megismerését segítő szkíta kincsek tárlatát egy régész-történész előadásai egészítik ki ezen a hétvégén a pesti AVE Kiállítóházban. A kiállítást enélkül is érdemes megnézni, mi megtettük, lélekemelő élménnyel és elgondolkodtató üzenetekkel gazdagodtunk.

Minél kisebb helyen él, minél több gyerekkel, annál boldogabb a magyar

2016.09.13

A hazai boldogságkutatásból az is kiderült, hogy van hová fejlődni: az igazán boldog emberek arányát tekintve csak öt országot előzünk meg Európában.

Mit kíván a magyar nemzet lelke?

2016.08.11

Jelenczki István filmje különleges kísérlet a magyarság lelkiállapotának felmérésére, a krízis okainak feltárására és a lehetséges kiút bemutatására – az Ön-tér-kép filmbemutatója vasárnap az Urániában.