2020.04.03, Péntek

fesztivál

Az Erzsébet híd pilléreinek szürkesége már a múlté

2016.10.11

Helyi

A Színes Város Budapest Fesztivál keretében ezúttal az Erzsébet híd budai pilléreit festette ki Bakos Zsuzsi és Pusztai Balázs. A fiatal művészek hat napon át készítették a város és víz tematikájú alkotásaikat a hídlábakra - közölték a fesztivál szervezői.

Hagyományos sváb esküvőt is megnézhetünk Vecsés káposztafesztiválján

2016.09.17

Hívogató

A Káposztafeszt terményáldással egybekötött szentmisével, színes felvonulással, kiállításokkal, savanyúság- és főzőversennyel, vetélkedőkkel, német nemzetiségi ruhabemutatóval és neves előadókkal várja az érdeklődőket.

A remény jegyében tárulnak ki a templomkapuk Pest megyében

2016.09.12

Hívogató

Szeptember 17-én, szombaton kilenc Pest megyei település csatlakozik a Nyitott Templomok Napjához, melyet az Ars Sacra Fesztivál első napján rendeznek meg.

18 borászat és új helyszín várja a vendégeket a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

2016.09.02

Hívogató

Idén a megújult piactéren rendezik meg szombaton és vasárnap a 27. Budafoki Pezsgő és Borfesztivált, amelyre a korábbi évekhez képest kibővült programkínálattal várják a vendégeket.

Érd tíz éve megyei jogú város - fesztivállal ünnepelnek

2016.08.24

Helyi

Kilenc napig tartó fesztivállal indítják az őszt Érden, a rendezvény során a város születésnapjáról tűzijátékkal emlékeznek meg.

Felvonulnak Budapesten az Európa-bajnokság versenykamionjai

2016.08.15

Országos

Kamion Európa-bajnokságot szerveznek augusztus utolsó hétvégéjén a Hungaroringen, a járművek két nappal korábban a fővároson is végiggördülnek.

Így emelkedik örömünneppé a szigetmonostori élet

2016.10.07

Kultúra

Elfeledett helyi ízek, kitáruló ősrégi porták, borkóstolás és egy Bohemian Betyars koncert szombaton a Szentendre-szigeten a Piros Lábos Fesztiválon.

Óriási tökpiramis épült Rácalmáson

2016.09.16

Hívogató

Péntektől vasárnapig színes programokkal, koncertekkel és tökös ételekkel várja az érdeklődőket a XIII. Rácalmási Tökfesztivál.

Kétszáz pincészet boraival ismerkedhetünk meg vasárnapig a budai Várban

2016.09.08

Hívogató

Elindult a 25. Budapest Borfesztivál, ahol kóstolók és interaktív programok segítségével bemutatásra kerül a magyar borok sokszínűsége, miközben szüreti felvonuláson és koncerteken is részt vehetünk.

Éjjel-nappal Szentendre: a hétvégén nem alszik a város

2016.08.25

Kultúra

Augusztus 26. és 28. között késő éjszakáig kulturális és gasztronómiai programok várnak mindenkit Szentendre belvárosában. Idén ráadásul az itt élők is megnyitják házaik ajtaját.

Népi játékokkal jubilál Budán a Mesterségek Ünnepe

2016.08.19

Országos

Megnyílt a 30. Mesterségek Ünnepe, amelyen nyolcszáz kézműves mester mutatkozik be csütörtöktől vasárnapig a budai Várban.

A vidéki fesztiválokat is támogatja a Minisztérium

2016.04.08

Hívogató

Külön 250 millió forint összegű keretet hozott létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma a vidéki és határon túli magyar fesztiválok támogatására az idei költségvetésben, melyből a százhalombattai Summerfest is részesül.