2019.10.19, Szombat

interjú

Ezért nem lehet soha nyereséges az iparosított mezőgazdaság

2019.03.03

Fókuszban

A természetes módszerekkel kisebb a hozam, de amiről lemondunk a nagyobb hozamért cserébe, az sokkal többet ér: az egészségünket, a jövőnket, a talaj tápanyagtartalmát és a vizeink tisztaságát nem lehet a hozammal pótolni! Egy szentesi biogazda több évtizede tapasztalja és hirdeti, hogy összességében mitől jobb a vegyszermentes gazdálkodás – interjú Szabó Csabával, a Helóta Biokert tulajdonosával.

Fórián-Szabó Róbert: Meg akarjuk reformálni a pezsgőpiacot

2018.12.12

Kirakat

A jövőre 10 éves Royalsekt Zrt. új vezérigazgatóval és számos új termékkel fordul rá az ünnepi szezonra. Fórián-Szabó Róberttel arról beszélgettünk, hogyan lehet a pezsgőt az ünnepek mellett a hétköznapok világába is elhozni.

Buda új városnegyedének kapuja épül a Rákóczi híd lábánál

2018.11.26

Helyi

A Spányi Partners a több mint 20 ezer négyzetméter bruttó bérbeadható területtel bíró BudaPart GATE irodaház megvalósításában partnere az ingatlanfejlesztőnek.

Eldőlt, hogy mikor kezdik háromsávosítani az M1-es autópályát

2018.08.27

Helyi

Az ország legterheltebb sztrádája a bővítése előtt egy jelentős felújítást is kap.

Itt tart a főváros egyik leglátványosabb építőipari projektje

2018.07.20

Fókuszban

A háborús pusztítás nyomait és csodás műemléki elemeket is magán hordozó budai épület felújítása nem mindennapi kihívásokat jelent a kivitelezőnek.

Működik az összefogás! – ezt üzente az IDEA Conference 2018

2018.03.14

Országos

Rengeteg olyan projekt és lehetőség van most a mérnökszakmában, amit egyedül lehetetlen megvalósítani. A szükséges együttműködés jó példáját adta a kecskeméti IDEA mérnökkonferencia, mely az egyik meghívott nemzetközi sztármérnöke szerint a világon bárhol megállná a helyét.

Talpra, magyar építőipar!

2018.01.19

Pest megye

Miért és hogyan nőhet a többszörösére a hazai építőipar az elkövetkező évtizedekben? Miért jobb, ha fenyegetés helyett lehetőségként tekintünk a digitalizációra, ha már úgyis elkerülhetetlen? Többek közt ezekre a kérdésekre adunk választ a Magyar Építők legújabb magazinjában.

"Úgy éreztem, a szülők szívesen bízzák ránk a gyermekeiket nap mint nap"

2016.12.08

Helyi

A perbáli Mézeskalács Óvodának néhány hónapja új vezetője van, méghozzá egy helyi születésű óvónő: Homonnai Ildikó.

Ilyen lesz a régi-új Pénzügyminisztérium főhomlokzata a Budai Várban

2019.01.04

Helyi

A látványos projekt tervezési feladatainál az építészeti örökség és a modern funkciók közötti egyensúly megtalálása a kulcs.

Jó évre számítanak 2019-ben a Font Pincészetnél

2018.12.10

Országos

A kunsági bor márkájának fellendítéséért sokat tevő Font-testvérek lapunknak többek között azt is elárulták, hogy külföldön is érdeklődnek termékeik iránt.

Egyszerre irodanegyed, lakóövezet és közpark: szerethető városrészként épül fel a BudaPart

2018.09.20

Helyi

A Kopaszi-gát szomszédságában épülő új városnegyed minden irodaháza és lakóépülete megtervezésére külön építészt kérnek fel, miközben nagy hangsúlyt helyeznek az 53 hektáros projekt városrendezési tervének betartására is. Interjú.

A hazugság mindig kiderül! – így küzdenek a cégek a munkavállalókért

2018.08.06

Gazdaság

Érdemes megismernie minden munkáltatónak az employer branding szót, ha nem akar alkalmazottak nélkül maradni. A helyzet csak fokozódni fog.

Aprólékos munkával újul meg a Városliget egyik legfontosabb épülete

2018.07.02

Fókuszban

A több mint százéves, eddig Olof Palme-házként ismert csarnok visszakapja eredeti külsejét és végre megtalálja méltó funkcióját. A Millennium Házaként újjáéledő épület egyszerre igényel finom restaurátori odafigyelést és nagyszabású újjáépítéseket. A munkálatairól a generálkivitelező Épkar projektvezetőjével, Kolozsvári Zoltánnal beszélgettünk.

Ilyen lett felújított a Szépművészeti Múzeum - képriport

2018.02.27

Helyi

Miközben jelentős értékeket kellett megmenteni, egy újfajta szemléletnek is meg kellett felelni a 112 éves épület modernizálása közben.

Mit tanulhatunk az elmúlt tíz év lengyel stadionépítéseiből?

2017.02.04

Gazdaság

A magyar közvélemény jelenleg eléggé egyoldalúan ítéli meg a hazai stadionépítési és -fejlesztési hullámot. Mi szétnéztünk Európában, s kiderült, van még a magyarhoz hasonló volumenű beruházássorozat, ami segíthet az építkezésekkel kapcsolatban árnyaltabb véleményt kialakítani.

„Aki nem megosztó, az művészileg nem képvisel semmit” - a Drastik Putto frontemberével beszélgettünk

2016.10.16

Fókuszban

Eltöltött egy órát a TV2 Akadémia újságíró tanoncaival Mihalik Ábel - az Akadémiának a pestpilis.hu egyik szerkesztője is tagja. Kifaggattuk a céljairól, a zenei pályán megélt kihívásokról és a dalszövegekről is. Elkísérte őt a Drastik Putto menedzsere, Facsády Orsi, aki már egy éve egyengeti útjukat.